Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POLICAJCU PRIJETI OTKAZ ZBOG HITLERA Dvojnik nacističkog lidera prekršio njemačke zakone (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Njemačka policija razmišlja da pokrene disciplinski postupak protiv policajca koji nije reagovao kada se na ulici pojavio čovjek maskiran u Adolfa Hitlera.

Dvojnik se pojavio na ulici u istočnoj pokrajini Saksoniji na motociklu u stilu Vermahta.

Policija je saopštila da se incident istražuje, jer je moguće da je dvojnik nacističkog lidera prekršio njemačke zakone o upotrebi zabranjenih simbola.

Na snimku postavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se prolaznici smeju, među njima je i policajac u policijskom vozilu, a mnogi su i fotografisali motociklistu i njegovog vozača s karakterističnim brkovima.

Guverner Saksonije Mihael Krečmer napisao je na Tviteru da je “pojaviti se obučen u masovnog ubicu više nego neukusno”. Dodao je da se nada da će okupljanje bajkera u Augsburgu, nedaleko od grada Hemnic na istoku Njemačke, biti održano i naredne godine, ali da prije toga mora da bude jasno da je takvo ponašane neprihvatljivo i da se nešto tako neće ponoviti.

Vlasti u Saksoniji se već izvjesno vrijeme bore da poprave sliku te pokrajine kao plodnog tla za neonacističke aktivnosti, nakon što je krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku osvojila više od četvrtine glasova na lokalnim izborima prošle godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO