Kultura

Policija poziva žrtve da se jave: Rasel Brend gubi poslove zbog optužbi za silovanje

Agencija za talente Tavistock Wood otkrila je da je prekinula saradnju sa britanskim komičarom Raselom Brendom, koji je na vrhuncu slave optužen za silovanje i emocionalno zlostavljanje četiri žene.

Rasel Brend
FOTO: PAUL BUCK/EPA

Vjerujemo da nas je gadno prevario. TV je prekinuo sve profesionalne veze sa Brendom- saopštila je agencija, prenosi Dejlimejl.

Brojne humanitarne organizacije prestale su da rade sa Brendom nakon što je objavljen filma ‘Rasel Brend: Na vidiku’, u kojem četiri žene optužuju britanskog komičara za silovanje. Jedna od njih je Trevi, dobrotvorna organizacija koja podržava bivše zavisnike i njihovu decu.

Amnesti internešenel je pozvao žene da se jave ako imaju bilo kakvu informaciju o neprikladnom ponašanju Rasela Branda tokom njegovog učešća na dva humanitarna događaja, 2006. i 2012. godine, piše B92.

Dejli mejl je objavio i reakciju londonske policije.

Pročitajte još

– Upoznati smo sa medijskim izveštajima o nizu optužbi za seksualno zlostavljanje. Nismo dobili nikakve izveštaje u vezi sa tim. Ukoliko neko veruje da je žrtva seksualnog napada, ma koliko davno bilo, ohrabrujemo ga da se obrati policiji – navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, Rasel negira ove optužbe i na snimku objavljenom na Jutjubu u petak kaže da je bio “veoma, veoma promiskuitetan”, ali da su sve njegove veze bile “apsolutno i uvek sporazumne”.

Optužbe datiraju između 2006. i 2013. godine, kada je Brend bio na vrhuncu svoje slave i radio za BBC Radio 2 i Channel 4 i glumio u brojnim holivudskim filmovima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije