Kultura

Skandal trese javni servis: BBC saopštio da hitno razmatra pitanja pokrenuta optužbama protiv Rasela Brenda

Britanski javni servis BBC saopštio je danas da hitno razmatra pitanja koja su pokrenuta optužbama za seksualni napad protiv svog bivšeg zaposlenog, britanskog komičara i glumca Rasela Brenda.

Rasel Brend
FOTO: PAUL BUCK/EPA

Brend (48), bivši suprug američke pjevačice Kejti Peri, radio je na radio programima na BBC između 2006. i 2008. godine.

Brend je u subotu izdao demanti povodom neodređenih “veoma ozbiljnih

krivičnih optužbi”, satima prije nego što su optužbe za seksualne napade, uključujući silovanje, objavljene na internetu u Sandej tajmsu i kasnije emitovane na televiziji Kanal 4.

Pročitajte još

Tajms i dokumentarna emisija ”Dispatches” objavili su da su se navodni incidenti dogodili između 2006. i 2013. godine, kao i da je jedna žena iznijela navode o silovanju, dok je druga rekla da je Brend napao kada je imala 16 godina i još išla u školu, i da su se incidenti dogodili u Los Anđelesu.

Producentska kuća ”Banijay UK”, koja stoji iza televizijske emisije čiji je Brend bio voditelj, saopštila je da je pokrenula “hitnu internu istragu”.

Londonska policija saopštila je da nije primila prijave u vezi sa tim navodima i da ohrabruje eventualne žrtve seksualnog napada da se obrate policiji.      

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije