Hronika

Policija provjerava navode: Prijavljen pokušaj otmice djeteta (11) u Ljubuškom

U MUP Zapadnohercegovačkog kantona istražuju slučaj navodnog pokušaja otmice djeteta, koji je prijavljen u utorak, 3. avgusta u Policijsku upravu Ljubuški.

Policija provjerava navode: Prijavljen pokušaj otmice djeteta (11) u Ljubuškom
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Budući da se informacija o tome tokom jučerašnjeg dana počela širiti društvenim mrežama te su o tome izvještavali i pojedini mediji, iz MUP-a ZHK su se danas oglasili saopštenjem za javnost.

Kako su naveli u utorak, u 20.50 jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta, piše Avaz.

Prema njegovoj prijavi, oko 20 sati, u ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema porodičnoj kući, zaustavilo se motorno vozilo u kojem su se nalazile nepoznate osobe.

Pročitajte još

– Osoba koja je sjedila na zadnjem sjedalu djetetu je ponudila bombone i mamila ga da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo – stoji u prijavi.

Odmah po zaprimanju prijave, naveli su iz MUP ZHK, policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji u cilju provjere navoda iz prijave, koji se još provjeravaju.

– Do sada poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave- podvukli su iz MUP-a ZHK.

Takođe, dodali su i da u jučerašnjem dnevnom izvještaju o stanju sigurnosti u ZHK kojeg objavljuju na web- stranici MUP-a (HALO 122) nisu spomenuli tu prijavu, kako bi izbjegli stvaranje panike i masovne psihoze, što ne znači, naglasili su, da policija nije s punom ozbiljnošću pristupila provjeri navoda iz prijave. – Pozivamo građane da, ako imaju bilo kakvih korisnih saznanja o navodnom događaju, o tome izvijeste mjesno nadležnu PU Ljubuški. Takođe, pozivamo građane i medije da ne šire dezinformacije – saopšteno je MUP ZHK.

Prihvati notifikacije