Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POLICIJA RAZBILA PORODIČNI BIZNIS Otac i sinovi uhvaćeni na plantaži marihuane

Hronika
Autor:

Foto: PU Banjaluka

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje pritvora za oca i sinove koji su osumnjičeni za ilegalnu proizvodnju marihuane uhapšene u akciji “Hed”.

Pritvor je zatražen za Nedeljka (55), Mladena (30) i Vladana (33) Pajić. Osumnjičeni su prebačeni u Okružni sud Banjaluka, a konačnu odluku o pritvoru donijeće sudija za prethodni postupak.

U akciji “Hed” policija je u šumi u Stričićima kod Banjaluke pronašla veću plantažu marihuane sa 137 stabljika.

– Policija je na osnovu operativnih i istražnih mjera u šumi u Stričićima pronašla zasad marihuane. Na mjestu su zatečeni i uhapšeni osumnjičeni – saopšteno je  iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon hapšenja pretreseni su objekti i automobili koje su koristili Pajići.

– Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto 137 stabljika indijske konoplje, 886 grama marihuane, više sjemenki indijske konoplje, plastični kanisteri sa tečnošću za brzo sazrijevanje biljaka i druga oprema pogodna za uzgoj marihuane. Zaplijenjeni su mobilni telefoni i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – izjavila je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Izvor iz istrage otkrio je da istražioci nisu mogli ni vjerovati da će odmah prvi dan na djelu uhvatiti oca i sinove.

– Nakon informacije o plantaži u šumi u Stričićima postavljena je zasjeda čiji je cilj bio da se u narednim danima otkriju osumnjičeni. Niko nije mogao vjerovati kada su Pajići došli na plantažu nekoliko trenutaka poslije i bacili se na posao – ispričao je izvor Srpskainfo detalje iz istrage.

On je objasnio da su nekoliko trenutaka prije hapšenja osumnjičeni snimljeni tokom radova na plantaži marihuane.

– Snimljeni materijal će pored ostalog biti dio materijalnih dokaza tužilaštva u budućem krivičnom postupku – objasnio je izvor iz istrage.

Uhapšena braća Mladen i Vladan Pajić od ranije su poznati policiji po krivičnim djelima, ali i mnogobrojnim presudama zbog nasilničkog ponašanja.

Dosije osumnjičenih

Vladan Pajić je tako u više navrata prekršajno kažnjavan. Na uslovnu kaznu od 200 maraka, jer je u novembru 2014. godine narušio javni red i mir uznemirujući banjalučku porodicu koja živi u blizini lokala “Odeon”.

Osuđen je na sedam mjeseci zatvora, jer je u septembru 2009. sa trojicom saučesnika učestvovao u premlaćivanju B.T. kome su konstatovane teške povrede glave i podlivi. Osuđen je na novčanu kaznu od 1.250 maraka zbog izazivanja opšte opasnosti i pucnjave koja se dogodila u oktobru 2009. godine ispred lokala „No limit“.

Pajić je tada ispalio sedam hitaca, a jedan je pogodio u automobil B.S. koji je slučajno prolazio pored mjesta pucnjave. Kazna od šest mjeseci zatvora izrečena je Pajiću, jer je u januaru 2004. godine nožem ubo M.B.

Njegov brat Mladen Pajić, takođe je u više navrata osuđivan zbog nasilničkog ponašanja. Zbog napada na V.M. kojeg je pretukao sa dvojicom saučesnika u septembru 2009. godine Mladenu je izrečena prekršajna kazna od 420 maraka. U oktobru 2009. šakom je razbio staklo na autobuskoj stanici pa je kažnjen sa 200 maraka.

Na kaznu od 600 maraka osuđen je zbog napada na radnika obezbjeđenja u lokalu “Venecija” u aprilu 2011. godine, pa na 400 maraka, jer je u julu 2015. godine šakom udario A.K. na ulici, revoltiran, jer mu je, navodno, oduzeo prvenstvo u saobraćaju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO