Kolumne

Policijske igre bez granica

Tokom policijskih igara bez granica u Banjaluci su iz automobila uz neizbježnu škripu kočnica istrčali policajci držeći u rukama puške.

nikola morača NOVINAR
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Jedan od njih, kojeg je kamera zabilježila, toliko je bio uporan da je i naciljao svoju „metu“.Bačena je i šok bomba. Doduše bomba nije šokirala nikog, već je razbila staklo na parkiranom automobilu, ali avaj.

Efekat iznenađenja je postignut, posebno kod vlasnika automobila.

Pročitajte još

Zbunjeni građani u kritičnom periodu nijemo su posmatrali specijalce na ulici, pomalo su se i uplašili vjerujući da su u epicentru neke ozbiljne akcije čiji je cilj hapšenje narkodilera ili ne daj bože nekog tajkuna, ali je onda uslijedio hladan tuš.

Nikakva akcija nije bila u pitanju, niti hapšenje narkodilera, već policijska vježba nasred ulice tokom koje je pričinjena materijalna šteta, ali elemenata krivičnog djela nema.

Vjerovatno ne bi ni tog objašnjenja bilo da mediji nisu pisali o „akciji“, ali uglavnom elemenata krivično djela nema. Iako je većina građana osudila ovakvo ponašanje policajaca, nazivajući vježbu neprimjerenom, ništa se bitnije nije dogodilo, jer je materijalna šteta kako je objašnjeno neznatna.

Tokom vikenda bila je policijska akcija i u Bijeljini, ali je ostalo nejasno po čijem nalogu je ta akcija izvedena. Privedeno je više osoba, ali se ne zna zbog kojih tačno krivičnih djela.

Dupli upitnici su uslijedili nakon što je izjavljeno da je akcija izvedena po nalogu OJT Bijeljina, a iz ovog tužilaštva su medijima prenijeli da oni nisu imali ništa sa tom akcijom. Sreća je pa se sve smirilo sa novim danom.

I tako do sljedeće vježbe, pardon akcije ili privođenja, odnosno hapšenja.Najbitnije je da se neko igra u ovoj zemlji, kad već djeca ne znaju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije