Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POMOĆ DOLAZI SA NEOBIČNOG MJESTA Osuđenici se odriču jednog obroka u korist najsiromašnijih

Hronika
Autor:

Foto: M. Milaković/RAS Srbija

U više kazneno-popravnih zavoda u Srbiji 4.280 osuđenika odlučilo je da se odrekne jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dijela stanovništva kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima nastalim usljed opasnosti od širenja korona virusa.

Ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedjeljom umjesto večere, potekla je od samih osuđenika jer na ovaj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima.

Riječ je o osuđenicima koji se nalaze na izdržavanju kazne u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu (Zabeli), kao i u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, koja je druga po veličini pritvorska jedinica u Srbiji, piše Blic.

Ovi zavodi će u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuisati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija.

Podsjećamo i da su u cilju preventivnih mjera na sprečavanju širenja korona virusa, KPZ za žene u Požarevcu, kao i KPZ u Sremskoj Mitrovici i Nišu, počeli 12. marta u svojim krojačkim pogonima da šiju zaštitne maske za lice za sopstvene potrebe u cijelom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

Posjete se u svim zavodima realizuju u skladu sa mjerama prevencije i zaštite.

Osim drugih mjera zaštite, Uprava je i na ovaj način preduzela preventivne mjere na sprečavanju širenja korona virusa, a sistem izvršenja nije dodatno opteretio budžetska sredstva u ovoj situaciji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO