Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“POMOĆ SRBIJE NIKAD NIJE BILA VEĆA” Dodik smatra da Vučić dobro vodi državu čiji je lider

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Srbija pomoći Republiku Srpsku sa 25 miliona evra do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze i istakao da je u posljednje vrijeme Srbija odobrila više od 32 miliona evra pomoći za lokalne zajednice u Republici Srpskoj.
On je rekao da je tih 25 miliona evra najveći i najznačajniji obim pomoći koji je Republika Srpska ikad imala od Srbije.

Prema njegovim riječima, sve opštine u Srpskoj kao i četiri u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu dobijaju pomoć od Srbije.

Dodik je zbog toga zahvalio predsjedniku Vučiću i njegovom timu, ministru finansija Srbije, premijeru Ani Brnabić kao i cijeloj Vladi i svima okupljenima oko ideje da se pomogne Republici Srpskoj.

U razgovorima juče i danas sa Vučićem dogovoreno je da se pomogne i opštinama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom koje, kako Dodik navodi, federalni organi vlasti u Sarajevu potpuno zapostavljaju, gdje se uzurpiraju mnoga prava odlučivanja o infrastrukturnim stvarima i resursima i gdje se pokušavaju degradirati javni sektori, poput zdravstva, obrazovanja.

– Zahvaljujući Srbiji moći ćemo ove godine da koncentrišemo podršku Drvaru od milion evra – kaže Dodik, te navodi da će i druge opštine, poput Grahova, Glamoča i Petrovca dobiti dodatno po 250.000 do 300.000 evra za rješavanje infrastrukturnih problema.

U Grahovu ćemo, kaže Dodik, obnoviti kuću i spomen-dom Gavrilu Principu.

– Pomoć Srbije opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH biće obimna i uticaće znatno na stanje i stabilnost naših javnih računa i rješavanje infrastrukturnih problema – naveo je srpski član Predsjedništva.

Dodik je dodao da u Republici Srpskoj podržavaju napore predsjednika Vučića u stabilizaciji Srbije.

– Kad čujem ponekad kritike na bilo šta što su Srbi uradili, znam da to rade ljudi koji nikad ništa nisu uradili – rekao je Dodik i zaključio: “Mislim da Vučić dobro vodi Srbiju”

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO