Politika

SASTANAK SA SRBIMA IZ REGIONA Vučić: Srbija se nalazi u iskušenju; Dodik: Pređena crvena linija

U Predsjedništvu Srbije završen je sastanak predsjednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona, a tema razgovora je situacija u Crnoj Gori i BiH.

SASTANAK SA SRBIMA IZ REGIONA Vučić: Srbija se nalazi u iskušenju; Dodik: Pređena crvena linija
FOTO: SRNA

Zaključak je da se Srbija nalazi u velikom iskušenju, ali mnoge probleme rješavamo, tražimo puteve i načine, da kažemo ko smo mi, čiji smo nasljednici… Ono što nam je danas potrebno je jedinstvo. Nismo veliki narod, ali opstaćemo ako budemo jedinstveni u dobru – rekao je patrijarh srpski Irinej, koji je prisustvovao sastanku.

On je građanima čestitao vjerski i državni praznik. Kako je naveo predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predstavnici Srba iz Crne Gore su zadovoljni današnjim sastankom.

– Zahvalio sam se danas svima koji su za dio srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori, stali sa nama rame uz rame – naveo je on.

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je ranije donešena dekleracija SDA da se uruši Republika Srpska, jer su donijeti zakoni da se sada ulazi i u našu imovinu. Za nas je to pređena crvena linija, ali to podržavaju zapadne zemlje. Ljudi u RS to znaju, i danas sam sve upoznao sa tim – istakao je Dodik.

Sastanku su prisustvovali i ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Goran Knežević, Aleksandar Vulin, kao i generalni sekretar predsjednika Republike Nikola Selaković.

Vučić je ranije rekao da ga veoma brine situacija u Republici Srpskoj i da Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu i da će brinuti o njemu ma gdje se nalazio. Vučić je, povodom situacije u BiH, rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir u BiH i da brine o srpskom narodu, zbog čega Srbja i ulaže u svaku opštinu u Republici Srpskoj.

– Dali smo više novca od svih prethodnih vlasti zajedno i nastavićemo još da ulažemo. Imaćemo sastanak i sa srpskim organizacijama iz Crne Gore, pomoći sve što možemo poštujući ustavni poredak Crne Gore – rekao je predsjednik Srbije.

(Blic)