Svijet

Pomoć u pravi čas: Amerika poslala MILION DOZA VAKCINA Južnoj Koreji

SAD je počela sa isporukom vakcina Džonson i Džonson Južnoj Koreji, rekao je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Pomoć u pravi čas: Amerika poslala MILION DOZA VAKCINA Južnoj Koreji
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Milion doza Džonson i Džonson su na putu našim partnerima iz Seula. Sa ovim vakcinama osiguravamo bezbjednost južnokorejskih i američkih snaga.

– Prijateljstvo između naših nacija je duboko, posebno u teškim trenucima – poručio je Prajs putem Tvitera.

Već su napravljene rezervacije za primanje doze američke vakcine, čiji se broj udvostručio u odnosu na prvobitnu brojku koju je obećao Vašington, rekli su zvaničnici u Seulu, a prenio Rojters.

Broj novozaraženih korona virusom pada u Južnoj Koreji, koja je dosad vakcinisala devet odsto stanovništva, pokazuju podaci Rojtersa.

U četvrtak Bajden je poručio da će njegova adminitracija podijeliti dodatnih 25 miliona doza vakcina širom svijeta, a u tu brojku ulazi i šest miliona doza koje su date Južnoj Koreji, Meksiku, Kanadi, Indiji, Zapadnoj obali i Gazi, kao i još nekim partnerskim nacijama i radnicima Ujedinjenih nacija koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv kovida-19.

Još pet miliona će ići afričkim državama, sedam miliona će dobiti azijske nacije, a šest miliona zemlje Južne i Centralne Amerike.

Prihvati notifikacije