Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POMOĆ UGROŽENIM PORODICAMA Jerković obradovao hrvatske povratnike

Politika
Autor:

Foto: Srna

S obzirom da se bliži vrijeme uskršnjih praznika potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković odlučio je da obraduje hrvatske povratnike u Srpskoj koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, kao i stare i nemoćne osobe, za koje je obezbijedio pakete pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama.

Jerković je za Srpskainfo potvrdio da je uz pomoć HDZ BiH i kabineta predsjednika Srpske uspio da obezbijedi ukupno 110 paketa, koji će biti podjeljeni do subote.

– Paketi se dijele porodicama u Šamcu, Pelagićevu, Doboju, Prijedoru, Kotor Varoši, Gradišci i drugim mjestima u kojima žive ugrožene hrvatske porodice i stara i nemoćna lica. Riječ je o 50 paketa koje je osigurao HDZ BiH i 60 paketa koje je finansirao kabinet predsjednika Srpske.  Pakete dijelimo u saradnji sa župnim crkvama i predsjednicima mjesnih zajednica, koji tačno znaju kojim porodicama je pomoć potrebna – istakao je Jerković.

On je istakao da se radi o paketima sa nekvarljivom robom, a u kojima se nalazi hrana, vitamini i higijenska sredstva.

– Kao potpredsjednik Republike Srpske svake godine za Uskrs podijelim 60 paketa najugroženijim hrvatskim povratnicima, tako da sam nastavio tu praksu i sada, s tim da sam uspio da obezbijedim još dodatnih 50 paketa od HDZ BiH. Čim pandemija prođe planiram da obiđem te porodice i da razgovaram sa njima – istakao je Jerković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO