Banjaluka

"POMOGAO PRAVDI ZA DAVIDA" Stanivuković tvrdi da je zatvaranje lokala u Banjaluci DIKTATURA NA DJELU (VIDEO, FOTO)

Po rješenju Građevinske inspekcije grada jutros je počelo uklanjanje, kako poručuju iz Odjeljenja za inspekcijske poslovene, nelegalnog dijela prostorija kafića „Siti“ na Trgu Krajine, a svemu prisustvuje i poslanik Draško Stanivuković koji pak tvrdi da lokal uklanjaju jer je pružao podršku grupi “Pravda za Davida”.

"POMOGAO PRAVDI ZA DAVIDA" Stanivuković tvrdi da je zatvaranje lokala u Banjaluci DIKTATURA NA DJELU (VIDEO, FOTO)
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nadležni poručuju da se radi o nelegalnom objektu, odnosno zatvorenom dijelu ljetnje terase, koje je izgrađeno bez građevinske  i bilo kakvih drugih dozvola.

Rješenje o uklanjanju ovog objekta izdato je još 2016. godine, ali je vlasnik objekat u međuvremenu osporavao to rješenje pred nadležnim tijelima, zbog čega objekat do sada nije mogao biti uklonjen. Pošto su iscrpljeni svi dostupni pravni lijekovi i potvrđeno rješenje Građevinske inspekcije, rješenje o uklanjanju nelegalnog dijela objekta ovih dana je postalo izvršno i pravosnažno.

Budući da je vlasnik objekta odbio da sam ukloni nelegalni objekat, Građevinska inspekcija je naložila izvođaču radova, sa kojim ima sklopljen ugovor, da pristupi uklanjanju nerlegalnog dijela kafića, pri čemu će troškovi uklanjanja naknadno biti ispostavljeni vlasniku objekta, kako to i nalažu propisi – rekli su iz Grada.

❌ ДИКТАТУРА опет у ЦЕНТРУ ГРАДА!‼️ ЈЕДНАКИ и ЈЕДНАКИЈИ!!!***❌ DIKTATURA opet u CENTRU GRADA!‼️ JEDNAKI i JEDNAKIJI!!!

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on Tuesday, April 9, 2019

Sa druge strane, Stanivuković kaže da lokal u centru zatvaraju jer je davao struju i pomagao proteste koji su godinu dana trajali u centru.

– Diktatura na djelu u samom centru grada. Uvijek su neki jednakiji od drugih, ona bašta ne smeta, ova smeta. Hoće li ova traka biti kod “Delte” koju smo prijavili – upitao je Stanivuković koji je sve snimao i objavio na svom fejsbuk profilu.