Hronika

PONOVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO Optuženi iznio odbranu, tri svjedoka tvrde da se ničega ne sjećaju

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje nekadašnjem šefu obezbjeđenja noćnog kluba "Nana" na Senjaku Nedeljku Grbovića, optuženom za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) i ranjavanje Adije Iseinovića, ispred tog kluba u decembru 2017. godine.

PONOVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO Optuženi iznio odbranu, tri svjedoka tvrde da se ničega ne sjećaju
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Grbović je ponovio svoju raniju odbranu, a Isenović, koji ima status oštećenog rekao je da ostaje pri ranijem iskazu.

Trojica pravosnažno oslobođenih od optužbi za učestvovanje u tuči iste noći u “Nani” Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, danas su bili pozvani kao svjedoci u ovom postupku. Oni su međutim rekli da se ne sjećaju ničega.

Sljedeće suđenje je zakazano za 20. decembar, a planirano je suđenje i za 19. januar.

Pročitajte još

Grboviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda koji je u junu ukinuo deo presude kojom je Grbović bio osuđen na 13 godina zatvora.

On je ukinutom presudom bio osuđen za krivično djelo “obično” ubistvo, za koje je zaprijećena kazna od najviše 15 godina, a Više javno tuzilaštvo ga i dalje tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U sukobu ispred kluba “Nana” na Senjaku u ranim jutarnjim časovima, u decembru 2017. godine ubijen je Savković, dok je Iseinović tom prilikom ranjen.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na ovaj klub i tom prilikom niko nije povrijeđen.

Grbović se tereti da je 17. decembra 2017. godine ispred kluba u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, ubio Savkovića, tako što je prethodno u klubu, zajedno sa ostalim pripadnicima obezbjeđenja kluba ušao sa njim u verbalnu raspravu, kao i sa Isenovićem i osobama koje su bile sa njima u društvu i izgurali ih ispred kluba.

Potom je nakon izlaska iz kluba prešao na drugu stranu ulice i kada je Isenović krenuo u njegovom pravcu, Grbović je iz pištolja koji je nosio za pojasom, ispalio projektil u njega i nanio mu tešku tešku tjelesnu povredu.

Odmah zatim je i Savković krenuo prema njemu, te je i u njega ispalio jedan projektil, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu od kojih je ubrzo nastupila smrt.

Ubijeni Savković je navodno bio član ekipe takođe ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, bliskog Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja koji se trenutno nalazi u pirtvoru zbog sumnje da je njegov klan počinio šest svirepih ubistava.

Prihvati notifikacije