Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PONOVNO PREGLEDAVANJE DOKAZA U fokusu Lanin dnevnik koji je vodila na engleskom

Hronika
Autor:

Foto: Srednja građevinska škola Mostar/screenshot Facebook

Iako su danima češljali svaki milimetar užeg i šireg područja od mjesta gdje je svirepo ubijena Lana Bijedić (19) u Studencima kod Ljubuškog, istražioci, uz pomoć ronilaca koji su pretraživali korito rijeke Studenčice, nisu našli ništa važno što bi im pomoglo u slaganju mozaika ovog misterioznog slučaja.

Prema saznanjima, sada su svu pažnju usmjerili na ponovno pregledavanje snimaka videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Čapljini, koji su pokazali smijer kojim se nesretna djevojka kretala.

S obzirom na to da je do sada utvrđeno da se Bijedić dovezla autobusom iz Mostara do Čapljine, odakle je s Autobuske stanice pješačila do table naselja Trebižat, kako je to pokazao snimak benzinske pumpe „Rebac-Benz“, istažioci su se fokusirali na osobe koje su u to vrijeme prolazile pješke, ali i automobilima.

Preksinoć su se pojavile informacije o tome da je jedan muškarac koji se dovodi u vezu s ubistvom iz Čapljine uhapšen, što su juče demantovali iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, pod čijim nadzorom se vodi istraga.

Kako nam je rečeno, bukvalno se sve provjerava, a čekaju se i rezultati brojnih vještačenja, među kojima su Lanin telefon i laptop.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je ova djevojka, koja je bila upisala arhitekturu na Univerzitetu „Burch“, vodila dnevnik koji je pisala na engleskom jeziku te se u policiji nadaju da će im i to biti od koristi.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO