Kultura

PONOVO OBRADILI DJEČJI HIT Norveški rokeri otpjevali pjesmu Branka Kockice (VIDEO)

„Svartlamon Hardkor” su norveški rokeri koji su prije tri godine tokom posjete Beogradu imali nastup i tada su nam podarili i obradu hita „Za Beograd”.

PONOVO OBRADILI DJEČJI HIT Norveški rokeri otpjevali pjesmu Branka Kockice (VIDEO)
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/JOVAN PAVLOVIĆ

Ovoga puta imaju i verziju pesme Branka Kockice “U svetu postoji jedno carstvo”.

„Svartlamon Hardkor” ostao je upamćen po ranijim preradama dječjih pjesama “Deda Mraze” „Zakleo se bumbar”, ali i partizanske himne „Po šumama i gorama”.

Ovaj bend bismo više mogli da nazovemo pankerskim horom, a njihovo gostovanje u Srbiji organizovalo je udruženje „Tutti Srbija” sa muzičarem Jovanom Pavlovićem na čelu.

Hor je nastao iz protesta protiv odluke gradske vlasti u Trondhajmu da sruši deo grada u kome većina njih živi. Njega čine muškarci, različitih su zanimanja, od radnika u fabrici, preko zubara, nastavnika, IT stručnjaka, do advokata. Ali svi su, kažu, zakleti pankeri i rokeri.

Novi video uz poklič “tatatatira” je postavljen prije dva dana na jutjub i ima preko 10.000 pregleda. Srpski muzičar Jovan Pavlović inače živi i radi u Norveškoj. Norveška nevladina organizacija “Tutti Srbija” ima za cilj da se putem muzičkih seminara i koncerata, na kojima nastupaju izvođači iz cijelog sveta, učesnicima stvori osnova za dugotrajnu i stabilnu saradnju.

(Noizz.rs)