Biznis

"PONUDA KOJA SE NE ODBIJA" Mali istakao da je prodaja Komercijalne banke veliki uspjeh

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je bio pravi trenutak za prodaju Komercijalne banke i da je to veliki uspjeh ekonomske politike koja se vodi.

"PONUDA KOJA SE NE ODBIJA" Mali istakao da je prodaja Komercijalne banke veliki uspjeh
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Državnih 83 odsto akcija Komercijalne banke prodato je za 387 miliona evra Novoj Ljubljanskoj banci.

Mali je gostujući na TV Prva ocijenio da je sada najbolji trenutak za prodaju Komercijalne banke jer imamo stabilnu ekonomiju, i visoke stope rasta, i dodao da je dobijena ponuda koja se ne odbija.

Mali je poručio da država treba da se bavi ulaganjem u infrastrukturu, a ne da upravljanjem bankama.

Kako je najavio, novcem od prodaje banke biće vraćeni neki skupi kredite iz prošlosti, a najveći dio biće investiran u nove škole, vrtiće, nove zdravstvene ustanove i autoputeve čime će biti pospješen razvoj Srbije.

Pročitajte još

To je odlična transakcija završena na pravi način. Kupac je banka iz EU sa američkim ulagačima, što će podstaći naša kreditni rejting – rekao je Mali.

Objasnio je da je situacija “vin, vin, vin”, jer dobija investitor, država dolazi u priliku da ulaže u važne stvari za građane a građani dobijaju novu banku koja će gledati da bude konkurentija i da kamate budu niže. Mali je dodao da su obaveze oko otkupa akcija i prodaje ove banke bile ugovorane 2006. i 2009. godine i zapitao se zašto su ugovarane put opcije.

– Zašto su potpisali takav ugovor – zapitao je Mali i dodao da on nikada takav ugovor ne bi potpisao, ali je bila obaveza odgovorne Vlade da ugovoreno ispoštuje.

Prihvati notifikacije