Hronika

PORODICA NESTALOG STEFANA MOLI ZA POMOĆ "Oni nisu iskusni vozači, ne znamo šta se dogodilo”

Oni su divni mladi ljudi, nisu iskusni vozači, ne znamo šta se dogodilo, da li su sletjeli s puta ili se izgubili. Molimo da pomogne ko god može da ih pronađemo, prošlo je već više od 24 sata otkako je izgubljen svaki kontakt sa njima.

PORODICA NESTALOG STEFANA MOLI ZA POMOĆ "Oni nisu iskusni vozači, ne znamo šta se dogodilo”
FOTO: KELE_KELE_/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Ovim riječima porodica Stefana Rusova (27), koji je u subotu, sa djevojkom Milicom Mirjanić (20), nestao na putu ka izletištu Lisine.

Porodica nestalog mladića kaže da mole za pomoć sve službe iz okoline planine Beljanica i Despotovca, gdje je posljednji put juče oko 15 sati lociran Miličin i Stefanov telefon, da pomognu u potrazi.

– Mrak pada oko 16 sati, hladno je, nigdje nema ni njihovog automobila ni njih. Molimo za pomoć lokalno stanovništvo, planinarska i lovačka društva, lokalne medije… ko god može da pomogne – kažu iz ove porodice.

Podsjetimo, Milici Mirjanić (20) i Stefanu Rusovu (27), koji su u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima u automobilu “pežo 207” bijele boje ka izletištu Lisine, gubi se svaki trag istog dana od oko 15 sati kada im je telefon lociran u mjestu Tupižnjica. U potragu za nestalima uključio se i helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Gorska služba spasavanja.

Kako se nezvanično saznaje, njihov trag izgubio se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji.

– Dobili smo poziv oko dva sata u noći između subote i nedjelje. Prema informacijama koje imamo to dvoje mladih je imalo, navodno namjeru da se popne na planinu Beljanica. Ono što nas plaši je informacija da oni imaju nešto malo iskustva u planinarenju, ali nažalost nedovoljno – rekli su ranije iz GSSS.

Iz te službe su za Blic ranije pojasnili da su sinoć imali problem u nedostatku pojedinih informacija.

– Noćas je problem bio nedostatak informacija, odnosno nije bilo moguće utvrditi odakle tačno da krenemo u pretragu. Sada su na terenu spasioci iz stanica Bor, Boljevac i Beograd kreće. Detaljno češljamo teren – rekli su iz GSSS.

Porodica nestalih moli da ukoliko imate ikakvu informaciju o Milici i Stefanu javite policiji.