Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PORODICA OD 16 ČLANOVA NE MOŽE SAMA Djevojčici Ani potrebna pomoć dobrih ljudi (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva

U Istočnom Sarajevu od nedjelje, u okviru projekta “Spojimo djecu s Kosova i Metohije i Republike Srpske”, borave mnoga djeca sa Kosova, među kojima je i djevojčica Ana Savić kojoj je potrebna pomoć svih dobrih ljudi.

Dvanaestogodišnja Ana Savić dolazi iz šesnaestočlane porodice koja, kao jedina srpska porodica, živi u selu Manuta na Istoku Kosova.

Učenica je šestog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” u opštini Novo Brdo. U slobodno vrijeme čuva stoku i pomaže svojoj porodici u poljoprivrednim poslovima. Za porodicu Savić se dugi niz godina organizuju akcije pomoći, jer zbog niskih primanja i teških uslova za život, porodica nije u stanju sama da se izdržava.

Foto: Privatna arhiva

Tokom prošlogodišnjeg Aninog boravka u Istočnom Sarajevu, Savjet roditelja Osnovne škole “Sveti Sava” pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć Ani i njenoj porodici.

U akciji su učestvovali radnici Elektrodistribucije Istočno Sarajevo, Veterani FK Slavije, Atletski klub “Slavija”, članovi Savjeta roditelja OŠ “Sveti Sava”, kao i mnogobrojni građani Istočnog Sarajeva.

Zaposleni u Stomatološkoj ordinaciji “Lukić” svoje usluge pregleda i popravke učinili su besplatno.

– Kako je Anina porodica i dalje u jako teškoj situaciji, molimo sve ljude koji su u mogućnosti da im i ove godine pomognemo, koliko-toliko, jer njima to mnogo znači – kažu iz Savjeta roditelja Osnovne škole “Sveti Sava”.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu, mogu se obratiti Savjetu roditelja Osnovne škole “Sveti Sava” iz Istočnog Novog Sarajeva na broj (065)664-213.

Foto: Privatna arhiva

Oko 1.050 djece sa Kosova i Metohije će do nedjelje boraviti u 18 gradova Republike Srpske, u okviru projekta “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, a među njima su i djeca iz Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Podrži me”.

Djeca imaju priliku boraviti u Višegradu, Trebinju, Han Pijesku, Palama, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Brčkom, Stanarima, Brodu, Derventi, Modriči, Šamcu, Prnjavoru, Banjaluci, Gradišci, Novom Gradu, Prijedoru i Doboju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO