Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PORODIO SUPRUGU U KUPATILU Sveštenik je ZASUKAO RUKAVE i rekao “pomozi Bože” (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva/Jugmedia.rs

“Ajde Gospode, pomozi, Majko Božija i svi sveti”, bile su riječi koje je paroh Dalibor Stefanović iz Leskovca izgovorio sebi u bradu kada je iznenada počeo porođaj njegove supruge Tamare, šesti po redu za deset godina.

Molitva je pomogla. Dalibor je bio odličan u ulozi babice i svoju djevojčicu Fotinu dočekao je sa čistim peškirom u rukama, klečeći u kupatilu.

Pupčanu vrpcu presjekla je doktorka iz hitne pomoći, koju je pola sata ranije pozvao kada su počeli trudovi.

– Nije bilo mnogo vremena za razmišljanje – počinje priču zadovoljni otac, piše portal JuGmedia – Od odraslih samo smo nas dvoje bili u kući. Pomolio sam se, zasukao rukave, oprao ruke i uzeo čist i ispeglan peškir i krenuo da porađam.

Nije se kaže, uplašio iako nikada prije toga nije prisustvovao porođaju.

– Znao sam da je Bog sa nama, a u svemu mi je pomogla Tamara jer je sarađivala i brzo se porodila. Kada je izašla glavica znao sam da je sve u redu. Uzeo sam bebu, udario je po leđa i čuo sam plač. Mojoj sreći nije bilo kraja! Tada su mi malo ruke zadrhtale. Oprao sam joj samo lice i u tom momentu je ušla ekipa hitne pomoći, presjekli su pupčanu vrpcu, oprali bebu i otišli smo u porodilište – priča paroh Dalibor, koji je juče oko pola sedam obavio porođaj, a danas se latio svakodnevnih službenih obaveza, spremajući se istovremeno da prekosutra krene za Tunis.

Tamara kaže da je i nju iznenadila brzina i da je imala samo mali strah jer su bolovi došli iznenada i bili veoma jaki.

– Termin porođaja je bio za sedam do osam dana, zato su me trudovi iznenadili. Ušla sam u kupatilo da se sredim i da sačekam hitnu pomoć, ali beba nije htjela da čeka pa se sve odvijalo u kupatilu. Početni strah je brzo nestao kada sam vidjela smireno lice mog supruga, smogla sam snage i opustila se. Nisam zaboravila kako se pravilno diše i kako se gura beba, pa je sve obavljeno veoma brzo – priča Tamara dok odmara na Odeljenju akušerstva u porodilištu Opšte bolnice Leskovac.

Babice kažu da su joj dale apartman, da odmori poslije stresnog porođaja.

– Mada, ona je carica. Sat vremena poslije porođaja ustala je, sredila se i čavrljalja s nama s osmjehom na licu. Izgleda toliko lijepo i mlado kao da nije ni rađala. Sve nas je oduševila – priča babica Pavlina Stojanović sa 27 godina radnog staža, prenosi Blic.

Razlika po dvije godine

Stefanovići sada imaju dva sina, od kojih je Simeon sa 9 godina najstariji i četiri kćeri. Posle Simeona rodila se Hristijana, pa Justin, Marija, Krstinja i sada Fotina. Bebici su dali ovo neobično ime po Svetom Fotinu jer se rodila na taj vjerski praznik.

Foto: Privatna arhiva/Jugmedia.rs

– Sva djeca na svijet su dolazila na po dvije godine, samo smo sa Fotinom napravili pauzu od tri godine. Mi ništa nismo planirali ni u prošlosti, a nećemo ni u budućnosti. Sve je božja volja kome se molimo da nam djeca budu zdrava – priča mlada majka, inače diplomirani psiholog.

Tamara je rođena u Žedniku kraj Subotice, a sa Daliborom iz Leskovca je spojila duhovna muzika na horskim gostovanjima, potom i to što oboje vole tradicionalni način života.

Dalibor je službovao u Bošnjacu kod Lebana, a već tri godine je paroh u Leskovcu i jedan je od najomiljenijih i najcenjenijih popova u leskovačkom kraju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO