Hronika

SVI SE MOLE ZA BEBIN ŽIVOT Sahranjena porodilja koja je preminula u niškoj bolnici

Porodilja Brankica Ivanović (34), koja je u Nišu preminula, nakon što je u 27. nedjelji trudnoće rodila dječaka, sahranjena je u rodnom Kumanovu.

SVI SE MOLE ZA BEBIN ŽIVOT Sahranjena porodilja koja je preminula u niškoj bolnici
FOTO: FACEBOOK SCREENSHOT

Sahrani je prisustvovalo pet ljudi, uključujući i njenog supruga Branislava. Njegove sestre, majka i ostala rodbina ostali su u Vranju i svi samo žele da beba bude dobro kako bi Branislav uspio da se izbori sa gubitkom supruge sa kojom se vjenčao u oktobru prošle godine.

Rođaci su ispričali za Novosti da im je rečeno da je četvrtak ključni dan za bebu, koja je pokazala da je veliki borac i zbog toga se svi nadaju da će mališan pobijediti.

U KC Niš kažu da je beba dobro, a nalazi se na Intenzivnoj njezi Dječje interne klinike.

Njeno stanje je stabilno, smanjuje se inspiratorni kiseonik, čuvamo je, hranimo je, svi daju sve od sebe da dijete preživi i da bude dobro – rekao je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković.

Beba je priključena na respirator odmah nakon što je došla na svijet u ponedjeljak, 27. jula, pošto su ljekari u 27. mjesecu trudnoće carskim rezom porodili njenu majku Brankicu, koja je dvije nedjelje bila na respiratoru sa sumnjom da je zaražena korona virusom. Nažalost, ona je preminula ubrzo nakon porođaja, a beba koja je rođena sa svega 960 grama bori se za život. Rezultati urađenog PCR testa pokazali su da je beba negativna na koronu.