Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PORTIR SVJEDOČIO NA SUĐENJU KREATORU “Dječaku je kragna bila pocijepana, dugmad pokidana”

Hronika
Autor:

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

U nastavku suđenja Darku Kostiću zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dječakom L. J. (16) i Šefkijom Bajramijem (22), danas je u Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušan je portir zgrade u kojoj živi modni kreator.

Portir Zoran Milenković ispričao je da je tog dana vidio mladića L. J., koji ga je poslije prijavio za polno uznemiravanje, kako ulazi u Kostićevu zgradu, da bi potom, ubrzo, izletio pocijepane odjeće. Portir Zoran Milenković je rekao da je tog dana momak došao kod Kostića u poslijepodnevnim satima.

– Dečko je došao u zgradu i rekao da ide kod Kostića. Uglavnom kada neko traži stanara a da ga on sam nije najavio, ja kažem da on nije tu, što sam uradio u ovom slučaju. Tada je mladić pozvao Kostića na telefon i približio mi telefon i čuo kako mu je rekao “Tu sam, dođi”, nakon čega sam ga pustio gore – ispričao je juče Milenković.

Portir je dodao da je zatim, nakon oko 40 minuta, vidio mladića kako silazi niz stepenice pocijepane majice.

– Nosio je majicu bez rukava, sa ruskom kragnom koja je imala dugmiće. Primjetio sam da su mu svi dugmići pokidani i da mu je kragna pocijepana, kao da je povučena na dole. Mom kolegi, koji je došao da preuzme smjenu, i meni, on je rekao kako ga je Kostić napao. Ja sam mu u šali rekao “Pa i treba da te bije, šta ćeš ti kod njega”, a on je rekao “Došao sam da uzmem novac od njega koji mi duguje za fotografije”, a on je rekao da je Kostić pokušao da ga siluje – ispričao je portir.

Milenković je dodao da je dečko tada pozvao policiju, a da je on predao smjenu kolegi i otišao, te da ne zna šta se dalje dešavalo, osim da je čuo da je došla policija.

Zbog novih informacija – da je osim portira Milenkovića tu bio još jedan svjedok, tužilaštvo je tražilo da se pozove i sasluša drugi portir.

Kostićeva odbrana insistirala je da se odgovori na pitanje kada je Darko Kostić vratio ključeve od teniskog terena koji se nalazi iza zgrade. Portir je rekao da je to bilo “prije nego što je mladić došao, jer je prethodno imao drugu posjetu”. Rečeno je da je Milenković ranije u istrazi rekao da je Kostić vratio dva-tri dana nakon incidenta.

Zbog ovih Milenkovićevih riječi biće pregledani snimci nadzornih kamera, na osnovu kojih će se vršiti dodatno ispitivanje ovog svjedoka. Suđenje se nastavlja 17. decembra saslušanjem preostalih svjedoka.

Maloljetnik promijenio iskaz

Darko Kostić uhapšen je i 22. juna prošle godine po prijavi maloljetnika L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemiravao i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju. Kostić se tereti i za polno uznemiravanje Šefkija Bajramija, kao i za nedozvoljeno držanje opojne droge i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Bajrami je Kostića optužio da ga je on napastvovao u stanu, nakon što je on došao kod njega zbog kokaina. Međutim, Bajrami je nedavno promijenio iskaz i rekao “da je sve za šta je teretio Kostića slagao, jer mu je to “bio alibi za krađu njegovog telefona”.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO