Banjaluka

Posjetili tvrđavu Kastel: Đaci iz Drinića u turističkom obilasku Banjaluke

Više od stotinu đaka iz Osnovne škole Drinić-Petorvac posjetilo je danas grad na Vrbasu na poziv turističkih organizacija RS i Banjaluke, gdje su imali priliku da se u poznaju sa znamenitostima najvećeg grada Srpske.

Posjetili tvrđavu Kastel: Đaci iz Drinića u turističkom obilasku Banjaluke
FOTO: TOBL/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Uz pratnju dva turistička vodiča osnovci od prvog do devetog razreda su obišli najinteresantnije lokacije u gradu.

– Na početnoj tački samog obilaska, na tvrđavi Kastel dočekao ih je  turistički vodič u posebno osmišlјenoj uniformi zmaja, koji je posebno iznenadio i obradovao najmlađe – rekli su u Turističkoj organiziaciji grada Banjaluka i dodali da su đaci na poklon dobili slikovnice Banjaluka, kao i Bonton za djecu.

Naveli su da su mali turisti najviše interesovanja pokazali za “krivi sat” na Trgu Krajine i za značaj koji ovaj simbol ima za Banjaluku.

Isto tako su veliki interes pokazali za nasljeđe koje je iza sebe ostavio ban Milosavljević.

Direktor Turističke organizacije RS Miodrag Lončarević je rekao da je ovo izvanredan projekat sa djecom te da će nastojati da u saradnji sa drugim turističkim organizacijama organizuje slične posjete đaka iz nerazvijenih opština.

– Želimo maksimalno da pomognemo kako bi se đaci iz osnovnih škola upoznali sa admnistrativnim centrom Srpske – kazao je on.

Prihvati notifikacije