Kultura

Posljednji u karijeri: Kventin Tarantino na jesen snima novi film

Kultni američki režiser Kventin Tarantino najavio je da na jesen namjerava snimiti svoj deseti film koji bi trebao biti posljednji u njegovoj karijeri.

Kventin Tarantino
FOTO: ETTORE FERRARI/EPA

Završio sam scenarijo za ono što će biti moj posljednji film, rekao je reditelj filmova “Pulp fikšn”, “Kil Bil” ili “Inglourious Basterds”, intervijuisan u Parizu.

– Pretpostavljam da ću ga vjerovatno snimiti na jesen – rekao je, dodajući da su sve glasine koje su kružile o ovom filmu samo nagađanja. Radnja filma pod radnim nazivom “Muvi kritik” odvijaće se 1977. godine, jednostavno je precizirao.

Pročitajte još

– Nije posvećen novinarki i filmskoj kritičarki i nije biografski film o Paulin Kael – kultnoj figuri Njujorka, koja je umrla 2001., kako su neki mediji nedavno iznijeli, utvrdio je Tarantino, prenosi Hina.

Reditelj filmova prepunih sinefilskih referenci, 60-godišnji Tarantino već je odao počast američkoj kinematografiji s kraja 1960-ih i početka 1970-ih koju je volio u svom dosad zadnjem i devetom filmu “Bilo jednom u…Holivudu” (2019).

Više puta Tarantino je rekao da želi završiti svoju karijeru nakon što snimi deset filmova, računajući dva “Kil Bila” kao jedan, dodatno podgrijavajući očekivanja njegovih obožavalaca zbog novog filma.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije