Svijet

Poštar iz Crne Gore nije ubijen: Mladić (25) nestao, pa njegovo tijelo pronađeno nakon 4 dana u rijeci

Više državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je da povodom smrti Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25), čije je tijelo 20. decembra prošle godine pronađeno u koritu rijeke Morače, ne postoji osnovana sumnja da je bilo koja osoba izvršila bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Miloš Stamatović
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu formiranom povodom smrti Miloša S., osobe koja je bila zaposlena u Pošti Crne Gore, čije tijelo je pronađeno 20. decembra 2022. godine, preduzelo je sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja, i to pribavljeni su materijalni dokazi u vidu snimaka i analize video nadzora, obavljeno je DNK, trasološko, grafološko, medicinsko i toksikološko vještačenje, kao i vještačenje po vještaku za digitalnu forenziku, a takođe u svojstvu svjedoka i građana saslušano je i više osoba – navodi se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva.

Pročitajte još

Iz tog tužilaštva ističu da je, nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, tužilaštvo ocijenilo da povodom smrti navedene osobe, “ne postoji osnovana sumnja da je bilo koja osoba izvršila bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Podsjećamo, sredinom januara iz Višeg državnog tužilaštva je saopšteno da je obdukcioni nalaz Stamatovića pokazao da je utopljenje uzrok smrti mladića.

Tijelo dvadesetpetogodišnjaka pronađeno je 21. decembra u Botunu. Njegov nestanak 17. decembra su prijavele kolege iz Pošte Crne Gore, nakon što se nije vratio da razduži smjenu.

On je na teren krenuo sa oko 30.000 KM, koliko je i trebalo da podijeli penzionerskih naknada, piše Standard.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu