Društvo

"Pošto živimo u Koroni, šalimo se da smo autoimuni" Na par kilometara od omiljenog ljetovališta Srba nalaze se dva mjesta sa neobičnim nazivom

Istra je oduvijek bila jedno od omiljenih ljetovališta Srba u Hrvatskoj, ali sem bistrog mora, nestvarne prirode i brojnih konoba sa ukusnom hranom, teško da je ko na putu do mora uspio da primjeti table sa imenima dva sela u blizini ovog područja.

"Pošto živimo u Koroni, šalimo se da smo autoimuni" Na par kilometara od omiljenog ljetovališta Srba nalaze se dva mjesta sa neobičnim nazivom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

 Naime, u ovoj oblasti, nalaze se dva mjesta sa danas više nego nepopularnim imenima Korona.

Relativno su blizu i u njima živi jako malo ljudi. Ipak, pandemija im je donijela novu „popularnost“. Do prije dvije godine tek rijetki su znali za dva mala sela u Istri, po imenu Korona. Danas je druga priča, makar po ispovijesti mještana koji su govorili za portal Dnevnik.

– Pet ljudi i 70 krava. Nekoliko mačaka, kokoši, malo svega  – toliko je, govori Gabriel, stanovnik Korone, živih bića u mjestu.

Mjesto se zove Korona zbog svog oblika, kaže.

– Kako su stavljene kuće, jer to je kao jedna “korona” na italijanskom – kao kruna – kaže on.

Gabriel tvrdi i da u Koroni ima nula zaraženih korona virusom.

– Pošto živimo u Koroni, rekli bi da smo autoimuni, bez šale, mi tu živimo na selu na vazduhu sa životinjama – objašnjava on.

Ipak, frku oko pandemije osjećaju, prošlog ljeta je neko tokom noći ukrao znak s imenom naselja, ali prije toga su se mnogi zaustavljali pored njega da bi napravili koju fotografiju.

– Nekome se to valjda sviđalo pa je uzeo kao suvenir, to valjda sad stoji u nekoj konobi – zaključuje Gabriel na kraju razgovora za portal Dnevnik.

Još jedno mjesto u Istri zove se Korona. I u još jednom selu Korona broj kuća, ali i stanovnika može se nabrojati na prste jedne ruke. Popularnost koje selo ima zbog svog imena nikako im se ne sviđa, a susjedna sela, kako se šale, zbog njih su sva negativna, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije