Digitalna Srpska

POSTOJI “KVAKA” Tesla nudi opciju potpuno autonomne vožnje uz mjesečnu pretplatu

Vlasnici Tesla automobila sada imaju dvije opcije plaćanja kako bi pristupili opciji "u potpunosti autonomne vožnje" na svojim automobilima, od kojih je nova mogućnost da plaćaju pretplatu do 199 dolara mjesečno.

POSTOJI “KVAKA” Tesla nudi opciju potpuno autonomne vožnje uz mjesečnu pretplatu
FOTO: TOMS KALNINS/EPA

Da biste se pretplatili na “Potpuno autonomna vožnju” (Full Self-Driving Feature), moraćete da imate Autopilot. Ako imate Basic Autopilot, plaćaćete 199 dolara mjesečno. Sa poboljšanim automatskim pilotom, to će biti 99 USD mesečno.

Dakle, umjesto da platite 10.000 dolara unaprijed, platićete nešto manje od 1.200 ili nešto manje od 2.400 dolara. Ovo podrazumjeva da imate potpuno samostalan računar dostupan na vašem Tesli, a ako to nedostaje, možete da ga kupite, a taj hardver koštaće dodatnih 1500 dolara.

Podsjećanja radi, funkcija “Potpuno autonomna vožnja” (Full Self-Driving) ima obmanjujuće ime. To je samo tehnologija pomoći vozaču nivoa 2, što znači da ljudski vozač mora stalno da nadgleda sistem – što je nešto što Tesla primećuje u sljedećem pasusu:

Dakle, Full Self-Driving je nazvan tako da odražava tehnologiju koja će jednog dana postati, a ne tehnologiju koja je trenutno.

Ugovor o pretplati na Teslinoj veb lokaciji takođe napominje da kompanija može da poveća cijenu pretplate u bilo kom trenutku; vlasnici će dobiti jednomjesečno obavještenje da utvrde da li žele da nastave sa FSD-om ili ne. Takođe mogu otkazati u bilo kom trenutku, piše b92.

Prihvati notifikacije