Svijet

"POSTOJI OZBILJNO NESLAGANJE" Tegeltija vjeruje da će budžet danas biti usvojen na sjednici Savjeta ministara

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija očekuje da će budžet za ovu godinu biti usvojen na današnjoj sjednici Savjeta ministara i da će biti postignuta saglasnot o ovom važnom dokumentu.

"POSTOJI OZBILJNO NESLAGANJE" Tegeltija vjeruje da će budžet danas biti usvojen na sjednici Savjeta ministara
FOTO: SAVJET MINISTARA BIH
Zoran Tegeltija

Imali smo sjednicu Savjeta ministara gdje smo razmatrali budžet i na budžet nema velikih primjedbi. Postoje dva ili bolje rečeno jedno ozbiljno neslaganje unutar Savjeta ministara, a to je pitanje plata u zajedničkim institucijama – rekao je Tegeltija.

On je podsjetio da u ograničenom budžetu BiH postoji dilema da li napraviti iskorak prema povećanju plata zaposlenih u institucijama ili obezbijediti sredstva za borbu protiv kovida.

– Stojim na stanovištu da je važnija stvar da se obezbijedi pomoć u saniranju posljedica kovida i u trenucima kada veliki broj ljudi u BiH i dalje ostaje bez posla, ne mislim da je ključna stvar povećati plate u zajedničkim institucijama – rekao je Tegeltija u video-intervjuu za hrvatski Večernji list, izdanje za BiH.

Tegeltija je dodao kako razumije i one koji predlažu da se povećaju plate i za zaposlene u zajedničkim institucijama BiH, koje su dugi niz godina nepromijenjene, a pogotovo da razumije njihovu reakciju na činjenicu da su za plate u entitetima donesene odluke u toku 2019. godine, a plate povećane tokom 2020. godine.

– To je pitanje koje je najspornije u samom budžetu ali mislim da ćemo konsenzusom razriješiti ovo pitanje i usvojiti budžet – istakao je Tegeltija.

Prihvati notifikacije