Svijet

Potez koji je zabrinuo cijeli svijet: Princ Vilijam izostao sa važnog događaja

Princ Vilijam trebalo je da prisustvuje događaju u čast pokojnog kralja Konstantina od Grčke, ali je saopšteno da se neće pojaviti na komemoraciji u Vindzoru zbog ličnih razloga.

Potez koji je zabrinuo cijeli svijet: Princ Vilijam izostao sa važnog događaja
FOTO: THE LIST/YOUTUBE/SCREENSHOT

 I kralj Čarls III neće biti na tom skupu. Plan je bio da princ od Velsa održi govor, pa će dužnost obaviti kraljica Kamila.

Očekuje se da će na događaju u Vindzoru biti veliki broj članova evropskih dvorova, među kojima će se naći i bivši kralj Španije. Pitanje je šta lični razlozi znače u slučaju princa Vilijama. Zna se da se Kejt Midlton oporavlja u Vindzoru nakon što je prije mjesec i po dana imala operaciju abdomena u Londonu kao i da se Čarls III bori od raka (prije nekoliko nedjelja podvrgao se operaciji zbog benignog uvećanja prostate).

Pročitajte još

Posljednji grčki kralj umro je u januaru prošle godine, u 82. godini, pet decenija nakon što je prognan u vojnom udaru. Bio je rođak pokojnog vojvode od Edinburga i kum je princu Vilijamu. Na sahrani u Atini bili su princeza Ana i njen suprug viceadmiral sir Timoti Lorens. Postao je kralj Grčke 1964. ali je zbačen sa prestola kada je monarhija ukinuta 1973. godine. Preminuo je nakon višemjesečne bolesti i nakon što je doživio moždani udar, piše Daily Mail.

Vilijam se nedavno vratio dužnostima, pre nego što se očekivalo jer će oporavak njegove supruge trajati još nekoliko nedjelja. Poslije te odluke uslijedio je ovaj obrt.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu