Gradovi

Potpisan sporazum: SDS, PDP i DNS podržaće Filipovića za gradonačelnika Doboja

Gradski odbori SDS, PDP i DNS u Doboju danas su potpisali koalicioni sporazum o podršci Cvijanu Filipoviću, kandidatu SDS-a za gradonačelnika Doboja.

Potpisan sporazum: SDS, PDP i DNS podržaće Filipovića za gradonačelnika Doboja
FOTO: PDP

Predsjednik SDS Mirko Šarović je ovom prilikom izjavio da će građani Doboja nakon dugo vremena imati priliku da učestvuju u fer i poštenim izborima.

– Stvoreni su uslovi da se u Doboju ispoštuje stvarana volja građana i da pobijedi pošten kandidat koji drži do određenih vrijednosti. Mislim da je to naš kandidat Cvijan Filipović i da su ozbiljne šanse  da nakon toliko godina dođe do promjene u ovom gradu – istakao je Šarović.

On je rekao da aktuelna vlast u Doboju nije ništa pokazala u prethodnom periodu. Svi treba da se zapitaju, dodaje Šarović, zašto u Doboju nema investicija i zašto hiljadu njegovih građana mora da ide u susjedne opštine u Federaciji u potrazi za zaposlenjem.

– Stranke koje su danas potpisale ovaj sporazum i njihovi predstavnici  su sposobni da  pokažu kako izgledaju promjene na bolje u Doboju- naveo je Šarović.

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da PDP iskreno i sa svim svojim kapacitetima podržava Cvijana Filipovića, jedinog opozicionog kandidata, za gradonačelnika Doboja.

– Ponovljeni izbori u Doboju predstavljaju svojevrstan referendum na kojem će građani birati između bahatosti dosadašnje vlasti i drugačijeg, poštenijeg i pravičnijeg pristupa koji nudi PDP i druge opozicione stranke. I gospodin Filipović, osim svog iskustva, građanima Doboja može ponuditi upravo to: poštenje i domaćinski odnos prema gradu i svakome ko ovdje živi- rekao je Borenović.  On kaže da očekuje da nadležne institucije koje sprovode izbore obezbijede da ponovljeni izbori budu zakoniti i fer, te da je tom slučaju uvjeren u dobar rezultat PDP-a i drugih stranaka koje su trenutno u opoziciji.

Potpredsjednik DNS- a Radislav Jovičić je poručio da je vrijeme da građani Doboja kažu ne jednoumlju aktuelne vlasti u ovom gradu.

– Pozivam građane Doboja  da se oslobode straha i da skinu okove u kojima godinama žive –  rekao je Jovičić. 

On je poručio da DNS radi na terenu da se ostvari pobjeda, ne samo  u Doboju.

– Želimo  i da pokažemo da su neminovne i nužne promjene ovakvog sistema i u cijeloj Republici Srpskoj- istakao je Jovičić i i pozivao sve članove i simpatizere DNS da daju glas zajedničkom kandidatu opozicije u Doboju.

On je pozvao sve političke subjekte u ovom gradu na fer i pošteno ponašanje na izborima koji će se održati u nedjelju.

– Poručujemo i drugim političkim subjektima da smognu hrabrosti i omoguće slobodne izbore i da omoguće građanima da iskažu svoju demokratsku volju i da ne pokušavaju ponovo vršiti pritiske kako bi mijenjali volju građana – istakao je Jovičić.

Prihvati notifikacije