Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTPISAN UGOVOR O REALIZACIJI PROJEKTA Počinje modernizacija i dogradnja Univerzitetske bolnice u Foči

Regioni
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Direktor Univerzitetske bolnice Foča Radmil Marić i generalni direktor mostarske firme “Medikal” Jasmin Đonko potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta modernizacije i dogradnje ove zdravstvene ustanove vrijednog 16.379.588 KM, a potpisivanju je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U okviru projekta “Modernizacija Univerzitetske bolnice u Foči-rekonstrukcija, dogradnja centralnog objekta B i nabavka opreme” planirana je rekonstrukcija i dogradnja centralnog objekta B površine 8.279 metara kvadratnih, kao i nabavka medicinske opreme.

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić rekao je da ova ustanova dobija četiri nove operacione sale, koronarnu jedinicu, kompletnu radiološku opremu sa angio-salom i opremu za sva bolnička odjeljenja.

– Opremićemo i prijemno-urgentni blok i dobiti dobar poliklinički blok, gdje će biti smještene sve ambulante, koje će imati kabinete za endoskopiju, za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, tako da bolnica prvi put postaje kompletna u smislu pružanja usluga pacijentima – naveo je Marić.

Direktor “Medikala” Jasmin Đonko naveo je da će radovi početi odmah nakon Vaskrsa.

– Rok je godinu dana, a mi se nadamo da ćemo završiti i prije roka – rekao je Đonko.

Ministar Šeranić istakao je da je modernizacija fočanske bolnice veoma značajna, ne samo za stanovništvo Podrinja, već i cijele Hercegovine.

– Otvaranjem angio-sale, strateški zaokružujemo jednu priču `zlatnog sata` u vezi sa rješavanjem akutnog infarkta miokarda. Sa kapacitetima u Banjaluci, Bijeljini i sada u Foči imaćemo dobru mrežu pružanja zdravstvenih ustanova u zbrinjavanju tog oboljenja – naveo je Šeranić.

On je dodao da je veoma važno što će ova ustanova dobiti dodatne kapacitete za razvoj mladih kadrova sa Medicinskog fakulteta u Foči.

– To daje priliku i onima koji su malo iskusniji da nastave naučno-istraživački rad, da budu još aktivniji, tako da zajedno zdravstveni radnici na ovom prostoru mogu da rade još kvalitetnije – naglasio je Šeranić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO