Gradovi

POTREBNA POTVRDA CIK Izabrani odbornici za Gradsku skupštinu Istočnog Sarajeva

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža danas su glasali za liste odbornika za Skupštinu grada Istočno Sarajevo, čiji rezultati će biti poslati Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, nakon čega se očekuje njihova potvrda.

POTREBNA POTVRDA CIK Izabrani odbornici za Gradsku skupštinu Istočnog Sarajeva
FOTO: MARIANA ĐURIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik Komisije za provođenje izbora odbornika za skupštinu grada Istočno Sarajevo Darko Berjan rekao je da su sjednici prisustvovala 23 odbornika i da su svi glasali.

On je naveo da je grupa odbornika liste SDS jedan, čiji je nosilac Predrag Šarović, dobila četiri glasa, kao i lista SDS dva, čiji je nosilac Goran Šehovac, takođe četiri glasa.

Lista PDP, čiji je nosilac Rade Ćosović, dobila je četiri glasa, lista SNSD , čiji je nosilac Slaviša Moćević četiri glasa.

Grupa odbornika Ujedinjene Srpske, čiji je nosilac Zoran Trapara četiri glasa, te lista DNS, čiji je nosilac Mladen Lučić dobila je tri glasa.

Berjan je napomenuo da je potrebno sačekati potvrde CIK, ali vjerovatno šest odbornika koji će ići u Skupštinu grada Istočno Sarajevi su nosioci navedenih lista, za koje je danas glasano.

Šef Kluba odbornika SNSD Vladimir Ćosović izjavio je da su konačno danas, nakon nekoliko prekida sjednice, uspjeli da izaberu šest odbornika koji će ovu opštinu predstavljati u Skupštini grada Istočno Sarajevo, što je najbitnije.

Šef Kluba odbornika SDS Goran Šehovac poželio je uspješan rad izabranim odbornicima za gradsku skupštinu, te dodao da će i dalje predlagati dobre ideje kada je u pitanju grad Istočno Sarajevo.

Ovo je bila jedina tačka na dnevnom redu današnje sjednice.

Skupštinsku većinu u opštini Istočna Ilidža čini 12 odbornika SDS, PDP i SRS “Dr Vojislav Šešelj”, opozicija ima osam odbornika SNSD, Demosa i Ujedinjene Srpske, dok tri odbornika DNS djeluje samostalno.