Društvo

Potrošeno 11,5 miliona KM u osam dana: U Palama se troši više nego u Trebinju, evo gdje je Banjaluka

U samo osam prazničnih dana u opštini Pale potrošeno je više od 11,5 miliona KM, a što je dva puta više nego, recimo, u Trebinju - saznaje Srpskainfo.

Potrošeno 11,5 miliona KM u osam dana: U Palama se troši više nego u Trebinju, evo gdje je Banjaluka
FOTO: GORAN OBRADOVIĆ/RAS SRBIJA

Razlog je jednostavan, a riječ je o punim kapacitetima u Olimpijskom centru Jahorina koji se nalazi u opštini Pale.

Po podacima Poreske uprave Republike Srpske, od 30. decembra prošle godine do 6. januara ove godine evdidntirano je oko 11,5 miliona KM prometa posredstvom fiskalnih kasa u Palama. U istom periodu prošle godine taj promet je iznosio oko 7,7 miliona KM, što znači da je u ovoj maloj opštini potrošnja povećana za oko četiri miliona KM.

Kako je za Srpskainfo rečeno u Poreskoj upravi RS, u ovom periodu evidentirano je ukupno oko 225,7 miliona KM prometa u maloprodaji u cijeloj Republici Srpskoj. Taj promet je iznosio oko 192,2 miliona KM od 30. decembra 2020. do 6. januara 2021. godine.

U najvećem gradu Republike Srpske, u Banjaluci, zvanično je u ovih proteklih osam prazničnih dana potrošeno oko 53,9 miliona KM što je rast za oko 2,4 miliona u odnosu na godinu prije.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Grad Trebinje je takođe imalo popunjenje smještajne kapacitete za protekle praznike, a zvanični podaci ukazuju da su ostvarili potrošnju od oko 5,3 miliona KM ili oko 600.000 KM više nego prethodnu sezonu.

Bijeljina je ovih praznika inkasirala oko četiri miliona KM više u ovom periodu i zvaničan promet je bio oko 22,2 miliona KM.

Prihvati notifikacije