Hronika

Potvrđena optužnica za ubistvo Eskobara: Četiri osobe okrivljene za učešće u ovom zločinu

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv četvoro okrivljenih za učešće u ubistvu Ranka Radoševića (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine. 

Ranko Radošević Eskobar
FOTO: OLIVER BUNIĆ, MUP/RINGIER

Protiv rješenja kojim je potvrđena optužnica dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rješenja, potvrdila je portparol tog suda Milica Veličković.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva.

Marko i Azra izručeni Srbiji

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko P. (28) i (22) Azra Š. optuženi su za krivično djelo teško ubistvo u pomaganju.

Kako je Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije saopštilo postoji osnovana sumnja da su Stefan Z. i Luka V. 9. marta 2023. godine oko 11:05 na podmukao način ubili  R. R, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Osumnjičeni u ubistvu Eskobara
FOTO: AZRA ŠABANOVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOTA7MINISTARSTVO UNUTRАŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE/FACEBOOK/SCREENSHOT

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Pucali mu u leđa

Radošević je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usljed čega je ranjeni, pao na pod.

Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa lica mjesta automobilom marke “golf 4 karavan” koje su potom zapalili u naselju Petlovo brdo.

Pročitajte još

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko P. i Azra Š. sa umišljajem pomogli Stefanu L. i Luki V. u izvršenju krivičnog djela, jer su im obezbijedili automobil “golf 4 karavan” za potrebe ubistva, a Marko P. i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog djela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “fiat tip 500”, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog Ranka Radoševića radi kupovine njegovog automobila “golf 8”.

Sljedećeg dana oni su razmjenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici nez Petrol u Rušnju, gdje je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi vidio vozilo marke “golf 8” koje je prodavao ubijeni.

Devet dana kasnije, 9. marta Marko P. je kontaktirao Radoševića, putem aplikacije Vocap, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici Petrol u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko P. nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog djela Stefanu Z. i Luki V.

Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa Markom P. u Raljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo “golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko P. se dovezao iznajmljenim “fiat tip 500”.

Pomenuti “golf 4 karavan” su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za izvršenje krivičnog djela.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije