Kultura

Povodom Dana Republike Srpske: U Narodnom pozorištu izvedena monodrama "Evgenije Onjegin"

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci večeras je, povodom Dana Republike, izvedena monodrama "Evgenije Onjegin. Poglavlja iz romana" u izvođenju Petra Semaka, glumca Aleksandrinskog teatra iz Sankt Petersburga.

Narodno pozorište RS, monodrama
FOTO: SRNA

Direktor Aleksandrinskog pozorišta Sergej Emeljanov izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da građanima Srpske čestita Dan Republike.

Veliko mi je zadovoljstvo i da naš teatar već drugu godinu zaredom pred publikom u Banjaluci izvodi svoju predstavu – rekao je Emeljanov.

Pročitajte još

On je dodao da je primjetno da njihove predstave bilježe veliko interesovanje kod banjalučke publike.

Predstava je organizovana u okviru programa “Dani Aleksandrinskog pozorišta u Republici Srpskoj”, a ova manifestacija se poklapa sa Danom Republike, 9. januarom.

Predstava je nastala prema jednom od najznačajnijih djela ruske književnosti, romanu u stihovima Aleksandra Sergejeviča Puškina “Evgenije Onjegin”.

Kreativno-edukativni program “Dani Aleksandrinskog pozorišta u Republici Srpskoj” se održava drugu godinu za redom, a realizuje se uz podršku predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Predstavi su prisustvovali ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar prosvjete i kulture Srpske Željka Stojičić i ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu