Društvo

POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU Saobraćaj se na većini puteva odvija redovno

Uslovi za vožnju jutros su povoljni i saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija redovno, osim na mjestima izvođenja radova, dok na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU Saobraćaj se na većini puteva odvija redovno
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Izmjene u saobraćaju od danas će biti na magistralnom putu dionica Konjević Polje-Milići zbog njegove rekonstrukcije. Planirano je da radovi traju do kraja avgusta.

Izmjene u saobraćaja zbog radova su aktuelne na putnim pravcima Stari Majdan-Banjaluka, Rudanka-Doboj, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Ivanjska-Šargovac, Prijedor-Kozarac, Teslić-Podjezera i Jezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Pročitajte još

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na regionalnim putnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminerskih radova dolazi na dionicama Brod-Odžak, u mjestima Poloj i Liješće, Šamac-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, te mjestu Gornji Božinci na putu Polje-Podnovlje.

Vangabaritni prevoz ovih i narednih dana kreće se putnim pravcima: granični prelaz Banj Brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača, Stanić Rijeka-Derventa-granični prevoz Brod, Stanić Rijeka-Karuše.

U Federaciji BiH radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca “Arizona”) zbog čega su od 8.00 do 16.00 časova na snazi polučasovne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila.

Sporije zbog radovi vozi se putnim pravcima Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko), Žepče-Zenica (Golubinja) i Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu