Hronika

POVRIJEĐEN U PREVRTANJU TERENCA Emir Spahić se osjeća bolje, ali DVIJE STVARI brinu ljekare

Bivši reprezentativac BiH Emir Spahić, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći osjeća se bolje u odnosu na juče.

POVRIJEĐEN U PREVRTANJU TERENCA Emir Spahić se osjeća bolje, ali DVIJE STVARI brinu ljekare
FOTO: M.O. KLIX/RAS SRBIJA

Njegovo zdravstveno stanje je u potpunosti stabilno. On je svjestan i to nas sve u porodici raduje, to je za Radiosarajevo potvrdila osoba bliska porodici Emira Spahića.

On je juče oko 15.20 časova primljen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS), nakon što je povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Gacka kada se prevrnuo terenac u kojem je bio.

Nakon nesreće prvo je bio primljen u ambulanti u ovom mjestu, da bi nakon toga kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Trebinje. Oko 15.10 iz Trebinja je helikopterom Oružanih snaga BiH stigao u Sarajevo, nakon čega je smješten u KCUS.

Sada slijede dodatne pretrage i saniranje trenutnog stanja. Ljekari su optimisti i u ovom trenutku posebno prate dvije situacije. Emir ima manje probleme sa plućima i bubregom, i to ljekari posebno prate u ovom trenutku. Očigledno je da je u nesreći ugruvan, ali raduje da su svi organi vitalni i da nije zdravstveno ugrožen – rekla je bliska osoba bivšem kapitenu fudbalske reprezentacije BiH.