Hronika

“Požar se širio nevjerovatnom brzinom” Čavić istakao da je zahvaljujući požrtvovanosti radnika Elektrokrajine i vatrogasaca spriječeno širenje vatre

Tragično je da je stradao dio imovine, bitno je da nije zakazao vatro sistem i da niko nije povrijeđen, rekao je direktor Elektrokrajine Dragan Čavić.

Dragan Cavic elektrokajina
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

On je dodao da je zahvaljujući požrtvovanosti nekoliko radnika Elektrokrajine i vatrogasaca spriječeno je da se požar proširi na ostale objekte.

– Nekih sedam-osam radnika je sve uradilo da se požar ne proširi. Zahvaljujući njima koji su dali sve od sebe, sa malim brojem vatrogasaca spriječeno je da se vatra proširi na glavni objekat – istakao je Čavić.

On je dodao da se požar nevjerojatno brzinom širio i planuo je cijeli krov.

– Požar je lokalizovan, a napravljena je velika šteta. Svi vitalni dijelovi Elektrokrajine nisu oštećeni, sačuvana je server sala. Vatrogasci su odradili svoj posao – kaže Čavić.

Ističe da se očekuje dolazak dežurnog tužioca koji će utvrditi uzrok požara.

Pojasnio je da je požar otkriven na ventilacionom otvoru, ali je cijela drvena konstrukcija gorjela.

Pročitajte još

– U tom dijelu nalaze se 2-3 kancelarije, nije stradalo ništa bitno od dokumentacije, server sala radi – poručio je Čavić.

Rukovodilac odjeljenja za zaštitu od požara Dalibor Čivčić rekao je da su u 9.30 dobili dojavu da se osjeti dim, a zatim je oglašen i alarm.

– Lično sam uzeo aparat i otišao na lice mjesta, požar se vidio iz jedne rupe na ventilaciji. Pokušao sam da ugasim i nisam mogao – ističe Čivčiće.

Kaže da kada su otvorili tavan vidjeli si da gori krov i drvena konstrukcija.

– Zvali smo vatrogasce koji su došli i ugasili požar – rekao je Čivčić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu