Politika

"Pozdravljamo ovu odluku" Nakon ažuriranja LISTE SANKCIJA SAD, oglasila se firma iz Laktaša i porodica Stanković

Ministarstvo finansija SAD ažuriralo je listu sankcija vezanih za područje Balkana te je sa te liste skinuta jedna firma iz Republike Srpske kao i njen vlasnik.

 Slobodan Stankovic vlasnik Integral inzinjeringa
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, riječ je o Integral inžinjeringu i Slobodanu Stankoviću.

Povodom toga, oglasili su se iz ove kompanije.

Pozdravljamo odluku OFAC da Integral inženjering i Slobodana Stankovića, jednog od osnivača, vlasnika i direktora kompanije skine sa liste sankcionisanih subjekata.

Radujemo se što će se kompanija vratiti u punu funkcionalnost i nastaviti da pruža visokokvalitetne građevinske usluge širom regiona.

Ostajemo privrženi viziji našeg osnivača Slobodana Stankovića da svojim radom obezbijedimo prosperitet i radna mjesta za mirnu Bosnu i Hercegovinu sa otvorenim granicama svim njenim susjedima za trgovinu i slobodno kretanje radne snage.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svom osoblju koje je moralo da trpi pritisak i neizvjesnost dok je trajao postupak uklanjanja sa liste, našim poslovnim partnerima koji su ostali lojalni Integralu i ukazali nam povjerenje, našim advokatima iz SAD i našem stručnom timu koji su zajedno naporno radili da bismo stigli do cilja.

Pročitajte još

Porodica pokojnog Slobodana Stankovića je posebno zadovoljna zbog njegovog uklanjanja sa liste. Sjećanje na njega će razvijati pomažući rast kompanije koju je on stvorio i vodio mnogo godina, piše N1.

Podsjetimo, Stankovića je Američko ministarstvo finansija na listu sankcija dodalo 3. oktobra 2022. godine.

Bio je dugogodišnji vlasnik građevinske kompanije iz Republike Srpske Integral inženjering A. D. Laktaši.

Preminuo je u Banjaluci 7. februara 2023. godine u 74. godini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu