Politika

"Pozitivni efekti izostali ZBOG KRIMINALA" Stanić pita zašto poskupljenje drveta nije uticalo na poslovanje „Šuma Srpske“

Šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić pita kako je moguće da se porast cijena drveta i drvnih sortimenata za 60 do 70 odsto, do kojeg je na svjetskom tržištu došlo u proteklih šest mjeseci, nije odrazio na bolje poslovanje „Šuma Srpske“?

"Pozitivni efekti izostali ZBOG KRIMINALA" Stanić pita zašto poskupljenje drveta nije uticalo na poslovanje „Šuma Srpske“
FOTO: SDS

On navodi da su pozitivni efekti izostali zbog kriminala koji se pod okriljem SNSD provodi u „Šumama Srpske“ iz kojih se na godišnjem nivou ukrade više desetina miliona maraka.

– Ako ne zbog dobrog organizovanja posla i ne zbog zaustavljanja korupcije i kriminala, onda se bar zbog inercije tako velikog rasta cijena drveta i drvnih sortimenata trebalo stabilizovati poslovanje u ‘Šumama Srpske’, ali svjedoci smo da do toga nije došlo – naveo je Stanić.

Pročitajte još

On kaže da je stanje u ovom preduzeću odraz kriminala koji SNSD radi prema svom narodu.

Stanić je istakao da „Šume Srpske“, pored toga što se u njima krade bez granica, imaju dvije hiljade radnika viška, koji su zaposleni samo zato što su glasači SNSD.

Načelnik Teslića i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević ističe da je neshvatljivo da za aferu koja se desila u Šumskom gazdinstvu „Borja“ Teslić u kojoj počinjen toliko očigledan kriminal niko nije odgovarao.

On napominje da je nakon svih mogućih istraga afera povodom gole sječe hrastove šume i čudnog načina njene prodaje stavljena po strani i da o njoj više nema nikakvih informacija.

Miličević kaže da je gola sječa provedena potpuno neplanski i taj lokalitet sada izgleda kao da se desila nuklearna katastrofa.

– Želim da vjerujem da će odgovorni za ovu aferu odgovarati, ali poučen dosadašnjim iskustvima vjerujem da sve dok SNSD bude imao kontrolu nad „Šume Srpske“ od toga neće biti ništa – kaže Miličević.

Prihvati notifikacije