Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Pozorišna predstava „Staklena menažerija“ u Kulturnom centru Gradiška

Kultura
Autor:

Foto: Kulturni centar Gradiška

Pozorišna predstava „Staklena menažerija“ pozorišta  Jozo Ivakić  iz Vinkovaca, biće izvedena u sutra u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra u Gradišci.

Staklena menažerija prvi je veliki pozorišni uspjeh dramskog klasika 20. vijeka Tenesi Vilijamsa. Premijera ove drame na Brodveju 1944. otkrila ga je kao značajno ime, a sam je komad zapravo postao nukleus za sve ono što će kasnije napisati.

Svijet kojega nastanjuju Vilijamsovi junaci nije posebno vedro mjesto, ljudska nerealizovanost u tijesnim okvirima provincijalnog života pritisnutog konvencijama i obzirima probija iz svake njegove rečenice, a jedino čime se njegovi anti-junaci suprotstavljaju takvom svijetu su bogata mašta i još bogatije samozavaravanje. U minucioznim psihološkim studijama od kojih su sastavljene Vilijamsove drame problemi su univerzalni, ma koliko junaci bili specifični, a okolnosti naizgled lokalne.

Reditelj i autor dramaturške adaptacije je Dražen Ferenčina koji uz saradnike potpisuje i scenografiju te odabor muzike, kostime je odabrao Zvonko Majdiš, a igraju: Areta Ćurković, Matea Marušić, Vladimir Anić i Ivan Vukelić.

Ovo je prva saradnja Gradskog pozorišta Gradiška i nekog pozorišta iz Hrvatske.

Cijena ulaznice je 6 KM.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO