Društvo

PRAVA ZIMA Narednih dana oblačno i hladno, u nedjelju minus 17 na planinama

U Republici Srpskoj će narednih dana biti pretežno oblačno i hladno vrijeme sa dnevnom temperaturom od minus tri do dva stepena Celzijusova.

PRAVA ZIMA Narednih dana oblačno i hladno, u nedjelju minus 17 na planinama
FOTO: SRPSKAINFO

Za vikend očekuje veoma hladno vrijeme, a u nedjelju, 17. januara i do minus 17 stepeni na planinama, podaci su Republičkog hidrometeorloškog zavoda.

Noćas će biti vedro i veoma hladno, do jutra sa povećanjem oblačnosti. Ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno i hladno, a u višim predjelima veoma hladno, te na sjeveru mjestimično sa provijavanjem snijega.

Tokom dana biće oblačno, na sjeveru se očekuje provijavanje ili slab snijeg, a slab do umjeren u centralnom pojasu, na istoku i visokoj Hercegovini.

Na jugu će biti kiše, ali je moguća susnježica, dok se kasnije poslije podne na sjeveru i zapadu očekuje prestanak padavina, a prema noći na petak i u većini drugih predjela uz raslojavanje i smanjenje oblačnosti.

Jedino će u centralnom pojasu, na istoku i na jugoistoku (visoka Hercegovina) i dalje biti oblačno sa snijegom. U centralnom pojasu zemlje dan će biti leden, što znači da dnevna temperatura neće prelaziti nula stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti umjeren sjeverozapadni, prolazno pojačan, poslije podne u slabljenju, kada će u centralnom planinskom pojasu biti umjeren do jak, a na jugu umjeren sjeverni.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus osam do minus tri, na planinama i u mrazištima od minus 13 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti od minus tri do dva stepena, na jugu do šest, a na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

U petak, 15. januara, ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno na sjeveru i jugu, dok će u centralnom pojasu padati slab snijeg. Biće hladno, a u višim predjelima veoma hladno.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno, hladno i suvo, osim centralnog pojasa, gdje se zadržava oblačno vrijeme uz mogućnost provijavanja snijega. Poslije podne i uveče se ponovo očekuje povećanje oblačnosti.

U centralnom pojasu Srpske će biti ledeni dan, kada dnevna temperatura neće prelaziti nula stepeni Celzijusovih.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus osam do minus tri, na jugu s negativnom temperaturom, a na planinama i mrazištima od minus 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha od minus tri do dva stepena, na jugu do četiri, a na planinama od minus šest stepeni Celzijusovih.

U subotu, 16. januara ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno na sjeveru i jugu, oblačno u centralnom pojasu gdje će padati slab snijeg. Biće veoma hladno.

Tokom dana će biti promjenjljivo oblačno, hladno i suvo, osim centralnog pojasa gdje se zadržava oblačno vrijeme uz mogućnost provijavanja snijega. Poslije podne i uveče doće do smanjenja oblačnosti, osim istoka, gdje će ostati pretežno oblačno vrijeme. Biće hladnije nego prethodnih dana, pa se očekuje ledeni dan u većini predjela.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri na jugu s negativnom temperaturom, a na planinama i mrazištima od minus 15, a najviša dnevna temperatura vazduha od minus pet do nula, na jugu do dva, a na planinama od minus osam stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 17. januara, ujutro će biti vedro do umjereno oblačno na sjeveru i jugu, promjenljivo oblačno u centralnom pojasu, na istoku pretežno oblačno, gdje će padati slab snijeg. Biće veoma hladno.

Tokom dana biće sunčano uz umjerenu oblačnost, hladno i suvo, osim krajnjeg istoka, gdje se zadržava oblačno vrijeme i dalje uz mogućnost provijavanja snijega. Poslije podne i uveče očekuje se smanjenje oblačnosti i u tim predjelima. Biće vrlo hladno, pa se očekuje ledeni dan u većini predjela.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri, a negativna će biti i na jugu, te na planinama i mrazištima od minus 17, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti od minus četiri do jedan, na jugu do četiri, a na planinama od minus sedam stepeni Celzijusovih.