Magazin

Pravo je vrijeme da isprobate ovaj trik: Za zdravu i bujnu kosu u šampon dodajte jedan sastojak

Lijepa i zdrava kosa je ono što većina primijeti na prvi pogled. Ukoliko niste ispratili trik koji je postao popularan na TikToku, a koji obećava sjajnu kosu i brži rast kose, pravo je vrijeme da ga isprobate.

Frizer suši kosu fenom
FOTO: HOWCAST/YOUTUBE/SCREENSHOT

U pitanju je karanfilčić, poznat po specifičnom ukusu i mirisu, zbog čega je neizostavan u domaćinstvu, ali to nije njegova jedina svrha. Često se koristi i u kineskoj narodnoj medicini protiv nadutosti i plinova ili kao sredstvo protiv bolova, a pošto je bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u njezi kose ima smisla.

Sve to utiče na jačanje folikule dlake i potiče rast kose. Takođe, pospješiće da tjeme bude čistije, naročito kod onih koji pate od suve i masne kože glave ili svraba na tjemenu, prenosi B92.

Pročitajte još

Potreban vam je šampon koji inače koristite, ali je poželjno da bude prilagođen vašem tipu kose i ne previše agresivan. Možete koristiti cijeli karanfilčić ili u prahu – ako koristite cijeli, usitnite ga da bi se oslobodilo eterično ulje.

Zagrijte vodu da ne bude previše vruća, pa dodajte karanfilčić u prahu ili one izdrobljene, te ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Procijedite smjesu i pomiješajte je sa šamponom, tako da jedna trećina bude mješavina od karanfilčića, a dvije trećine šampon. Ovu smjesu koristite i kao običan šampon, nježno umasirajte u kožu glave i dobro isperite.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije