Hronika

PREDALA SE MAJKA SARAJEVSKE NARKOGRUPE Belka posredstvom “Fejsbuka” prodavala drogu

Belka Bunar, majka Edisa Bunara, koji je pao u akciji „Prizma“ zbog dilanja droge, predala se juče pripadnicima Federalne uprave policije u Sarajevu.

PREDALA SE MAJKA SARAJEVSKE NARKOGRUPE Belka posredstvom “Fejsbuka” prodavala drogu
FOTO: AVAZ

Belka se sumnjiči da je zajedno sa sinom Edisom, snajom Nermom te ostatkom grupe koja je pritvorena dilala heroin, kokain, marihuanu i spid. Za njom je bila raspisana potjernica i određen joj je kućni pritvor.

Upozoravala sina

Ona se nalazila u Francuskoj, a nakon što su joj uhapšeni sin i snaje te ostali dileri s Alipašinog Polja, javila se advokatu Omaru Mehmedbašiću i rekla kako dolazi u Sarajevo da se preda. Belka je obavljala narkoposlove uglavnom u stanu u ulici Bajrama Zenunija u ovom naselju, gdje stanuje s Edisom i Nermom, piše Avaz.

Kada je Edis uhapšen 24. novembra prošle godine, Belka je pozvala svoju sestru A. P. i rekla joj da uđe u stan i da skloni njegov pištolj.

Međutim, A. P. to nije mogla uraditi pa joj je Belka kazala da „baci one kesice“.

Belka je tokom telefonskih razgovora o primopredaji droge i novca bila veoma oprezna. Strogo je vodila računa da ne spominje drogu. Takođe, svog sina Edisa i snaju Nermu je obavještavala ukoliko primijeti ili posumnja da se policajci nalaze blizu njihove adrese ili uopšte na Alipašinom Polju.

Zaduživala heroin

Belka je često mijenjala brojeve telefona, ali je i koristila “Fejsbuk” i aplikacije preko kojih je dogovarala zaduživanje i prodaju heroina.

Kontaktirala Šerakovu majku

Belka je bila u stalnom kontaktu s Mirsadom, majkom kriminalca Adnana Šeraka, koji je pobjegao iz zeničkog zatvora. Šeraka je tokom bijega krio upravo Edis Bunar. Belka je Mirsadi javila da Šeraka traži policija i da ga obavijesti o tome, što je istražiteljima svakako otežavalo posao dok su ga tražili.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije