Hronika

Predao se poznati kriminalac: Osumnjičeni za ubistvo i trgovinu drogom iza rešetaka

Mile Rosić uz Bijeljine, osumnjičeni da je bio na čelu kriminalne grupe koja se bavi trgovinom drogom, juče se predao policiji, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Predao se poznati kriminalac: Osumnjičeni za ubistvo i trgovinu drogom iza rešetaka
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Rosić je izbjegao hapšenje u policijskoj akciji “Titan” koja je izvedena sredinom aprila ove godina.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da mu je u međuvremenu određen i pritvor.

Akcijom “Titan” razbijene su dvije velike kriminalne grupe koje su djelovala na području Bijeljine, ali i drugih gradova.

Tom  prilikom oduzeto je više od 20.000 KM, oko 19.000 evra, 5.000 švajcarski franaka, veći broj mobilnih telefona, sistemi za video nadzor i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Na čelu jedne grupe bio je Željko Radovanović zvani Krečo, dok je drugu grupu predvodio Mile Rosić.

– Do hapšenja osumnjčenih došlo je dekodiranjem aplikacije „Skaj“, gdje su inspektori pronašli brojne dokaze koji ovu grupu povezuju sa krivičnim djelima koje su činili. Među uhapšenim je i sudija Osnovnog suda Bijeljine Jovan Savić – rekao je ranije za Srpskainfo izvor iz istrage.

Pročitajte još

Rosiću se već godinama sudi za ubistvo Siniše Glamočanina u Bijeljini. Ubistvo se dogodilo 20. jula 2016. godine u blizini Rosićeve kuće u Bijeljini. Glamočanin je pogođen sa više hitaca iz pištolja, a tokom suđenja odbrana je tvrdila da se radilo o nužnoj odbrani.

Okružni sud u Bijeljini je izrekao prvostepenu presudu po kojoj je Rosić osuđen na 11 godina zatvora.

Vrhovni sud Republike Srpske je, ubrzo, ukinuo ovu presudu i naložio ponovni postupak. Nakon ponovljenog suđenja, Rosić je osuđen na šest godina zatvora. Međutim, u aprilu prošle godine Vrhovni sud Republike Srpske je ukinuo i ovu presudu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu