Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREDIVAN GEST Ova djevojka uspjela je da OBEZBIJEDI MATURSKE HALJINE za 45 učenica iz siromašnih porodica

Društvo
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Kad se hoće, sve se može uprkos svim preprekama, pogotovo teškoj ekonomskoj situaciji u državi. Dokaz za to je i 19-godišnja Novotravničanka Indira Kajić, koja je u tri sedmice uspjela potpuno opremiti čak 45 socijalno ugroženih maturantkinja iz Novog Travnika, Viteza, Zenice i Travnika.

Kako  je ispričala Kajić, sjedeći na popodnevnoj kafi, pričala je s nekoliko maturantkinja, koje su joj izjavile kako neće ići na matursku veče.

– Kad sam ih pitala zašto, najprije su mi rekle nekakve izgovore da bi potom priznale kako je situacija teška, kako ih je mnogo u kući, imaju slaba primanja, a za jednu matursku veče treba potrošiti priličan iznos – od kotizacije do haljine, obuće, šminke, frizure – kazala je Kajić.

Kako ni kod nje, kaže, situacija nije bajna, pokušala je pomoći na druge načine.

Foto: Privatna arhiva

– Javila sam se blogerima, buticima i drugima koje sam znala, da djevojkama pokušamo osigurati odjevnu kombinaciju za maturu. Odziv je bio zaista fantastičan i u tri sedmice uspjeli smo opremiti čak 45 maturantkinja – rekla je Kajić.

Akciju je najprije provela na području svoje opštine, a kad se pročulo, javile su joj se maturantiknje iz okolnih gradova. Sve su maturantikinje bile oduševljene haljinama, cipelama i šminkom.

– Kako je akcija odmicala, javljalo se sve više maturantkinja, a sretna sam što smo na kraju uspjeli pomoći – kazala je Kajić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO