Banjaluka

„Predložili smo rješenje na Skupštini Grada“ Kresojević sa mještanima Manjače o obnovi vodovodnog sistema Banjica

Gradski menadžer, Bojan Kresojević danas je boravio na platou Manjače sa mještanima, sa kojima je razgovarao o obnovi vodovodnog sistema Banjica.

bojan kresojević, gradski menadžer Banjaluke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je tom prilikom poručio mještanima rješenje za njihov problem predloženo je prije nekoliko dana na redovnoj sjednici Skupštine Grada, te da greške na ovom projektu datiraju još od prethodne vlasti.

– Puno je grešaka napravljeno pri realizaciji ovog projekta, još prije desetak godina. Sam projekat je bio dosta dobar, ali se tokom implementacije poprilično odstupilo od samog projektnog rješenja i sada imamo to što imamo – da se u sistem Banjica mora uložiti novac za obnovu – rekao je Kresojević.

Dodao je i to kako je vodovodni sistem Banjica još prije desetak godina, prema tvrdnjama tadašnjih gradskih vlasti završen i pušten u rad, međutim, kako kaže Kresojević, on nije izveden u skladu sa tehničkom dokumentacijom, što znači da sve nije završeno u potpunosti kako bi trebalo.

– Nije izveden ni tehnički prijem. To je zvanično i danas gradilište, dakle mi imamo problem u funkcionisanju prethodnih deset godina, koji su kulminirali da usljed povećanog zamućenja na izvorištu jer kaptaža nije izvedena na pravom mjestu. Dolazi do pregrijavanja pumpi što za epilog ima česte kvarove, što opet znači da su sredstva koja su uložena iz kreditnog zaduženja još 2011. godine nisu do kraja i u cjelosti radove na ovom projektu privela kraju – istakao je gradski menadžer.

Poručio je i to kako je danas potrebano konkretno rješenje, a koje je još 26. februara predloženo na sjednici Skupštine grada Banjaluke.

To znači dodatnih milion KM za zamjenu pumpi i svih ostalih predviđenih radova koji će za rezultat imati optimizaciju funkcionisanja vodovodnog sistema Banjica i koji će riješiti trenutni problem koji imaju ljudi na Manjači po pitanju vode – naveo je Kresojević.

Pročitajte još

Na žalost, dodaje on, svjedoci smo da je sjednica Skupštine Grada prekinuta još u srijedu.

Kresojević ističe da je njegov prijedlog, a pozvao je i prisutne odbornike da što prije zasjednu u Skupštini, da usvoje odluku o kreditnom zaduženju u visini od milion KM, da se što prije ide u realizaciju tog projekta.

On je naglasio i to kako je sve to moguće izvesti jer je ova gradska administracija napornim radom u protekle tri godine uspjela obezbijediti finansijski kapacitet.

Kresojević je i dodao to kako je u potpunosti saglasan da u radnoj grupi za implementaciju ovog projekta budu i predstavnici mještana, odnosno savjeta MZ Stričići.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu