Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Predsjednik Skupštine grada: Utvrditi koliko ima osoba sa poteškoćama u razvoju i koje su njihove potrebe

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/ RAS Srbija

Potrebno je napraviti preciznu evidenciju o tome koliko u gradu ima osoba sa poteškoćama u razvoju i koje su njihove potrebe, poručio je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić nakon današnje posjete Udruženju „Dajte nam šansu – zvjezdice“ koje aktivno radi i pruža podršku ovoj populaciji sugrađana.

– U narednom periodu trebalo bi uraditi za sve mjesne zajednice evidenciju osoba sa poteškoćama u razvoju i njihovim potrebama kako bi se mogla pružiti što kvalitetnija pomoć – rekao je Talić.

On je pozvao nadležne institucije da se zakonski i institucionalno jasno definišu egzistencionalna pitanja osoba sa poteškoćama u razvoju kada dođu u određene godine jer su zavisni o roditeljskom staranju. Naveo je i da Banjaluka može biti dobar primjer kada su u pitanju dnevni centri za rad sa osobama sa poteškoćama u razvoju za ostale lokalne zajednice kako u Republici Srpskoj tako i u BiH.

Direktorka Željka Perišić Ninković je navela da ovo udruženje aktivno radi i bilježi dobre rezultate, kako bi osobe sa poteškoćama u razvoju uključile u društvene aktivnosti.

– Osim različitog spektra aktivnosti koje smo pripremili za naše korisnike, kako bi i njima, ali i njihovim porodicama olakšali život, prostorije našeg dnevnog centra su u potpunosti prilagođene kako najmlađim, tako i korisnicima koji imaju više od 18 godina- rekla je Perišićeva.

Prema njenim riječima, korisnici u servisnom centru Udruženja mogu se baviti sportskim, muzičkim, ali i drugim aktivnostima.

– Posebno smo ponosni na našu folklornu sekciju, koju organizujemo u saradnji sa Kulturno – umjetničkim društvom “Čajevec” , koja je prva inkluzivna folklorna grupa u BiH- rekla je Perišićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO