Svijet

“PREDSTOJI MNOGO IZAZOVA” Krivokapić kao prioritet naveo JAČANJE EKONOMIJE

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je Novu godinu građanima, poželjevši im u 2021. godini dobro zdravlje, sreću, uspjeh i prospertet.

“PREDSTOJI MNOGO IZAZOVA” Krivokapić kao prioritet naveo JAČANJE EKONOMIJE
FOTO: SRNA

Godinu za nama pamtićemo po pandemiji virusa korona, koja je odnijela mnoge živote i nanijela veliku štetu našoj ekonomiji. Međutim, bila je to prilika da pokažemo solidarnost i odgovornost i da pošaljemo poruku da samo zajedničkim snagama možemo do cilja – naveo je premijer.

Svijetli trenutak je, kako je rekao, bila pobjeda na izborima 30. avgusta, koja je konačno donijela slobodu narodu, saopšteno je na stranici crnogorske Vlade.

– Odluke nove Vlade na početku mandata bile su teške, ali smo za 20 dana uspjeli da uradimo velike stvari. Spasili smo državu od bankrota, izvršili neke od ključnih smjena u bezbjednosnom sektoru i pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su usvojene u parlamentu – naveo je on.

Krivokapić je dodao da i u novoj godini predstoji mnogo izazova, koji su prvenstveno uslovljeni epidemijom virusa korona, zbog čega je odgovoran odnos svakog pojedinca od presudne važnosti, kako bi izašli na kraj sa tom pošasti.

Pročitajte još

Prema njegovim riječiam, jačanje ekonomije biće jedan od glavnih prioriteta.

– Želimo da svim našim građanima omogućimo život dostojan čovjeka, da smanjimo stopu nezaposlenosti i da mlade talente zadržimo u Crnoj Gori – dodao je predsjednik Vlade.

On je istakao da će Vlada krenuti u još žešći obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

– Želimo da stvorimo pravnu državu u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom – ukazao je Krivokapić.

On je poručio da će Vlada raditi intezivno i na jačanju dobrosusjedskih odnosa, da bi građanima omogućili ljepšu i sigurniju budućnost.

– Naša ambicija je da postanemo naredna članica Evropske unije i učinićemo sve da uklonimo nedostatke kako bi u najkraćem roku postali dio evropske porodice. U to ime, želim vam da praznične dane provedete u miru i ljubavi sa svojim najmilijima i da vam Nova godina bude ispunjena uspjesima. Srećni praznici – naveo je Krivokapić.