Hronika

Pregledan u pritvorskoj jedinici: Brutalno pretučenom mladiću neophodna pomoć hirurga

Dušanu Obrenoviću /25/, kojeg su pripadnici policije samoproglašenog Kosova brutalno pretukli tokom privođenja u Zvečanu, neophodna je pomoć hirurga, izjavio je njegov advokat Predrag Miljković.

predrag miljković, advokat
FOTO: KOSOVO ONLINE/ YOUTUBE/ SCREENSHOT

Obrenović je sinoć obilno krvario iz arkade, neophodan mu je pregled hirurga zbog straha od unutrašnjeg krvarenja, što je u izvještaj unio i ljekar koji ga je pregledao u pritvorskoj jedinici – rekao je Miljković za “Kosovo onlajn” i dodao da je mladić sav u podlivima.

On je naveo da je Obrenović brutalno pretučen, da ima razne povrede i hematome po glavi, posjekotine, poderotine, a da je njemu, kao advokatu, onemogućeno da fotografiše povrede.

– Sinoć mi je rekao da su ga tukli i ovde u opštinskog zgradi kada su ga uhapsili – rekao je Miljković, koji je i danas obišao povrijeđenog, kojem se na teret stavlja krivično djelo pozivanje na otpor i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom.

Obrenoviću, koji je uhapšen juče, određeno je policijsko zadržavanje od 48 časova, a od tužioca zavisi da li će biti izveden pred sud.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije