Svijet

PREGLEDI VAŽNIJI OD ŽIVOTA Jutjuber natjerao trudnu djevojku da stoji polugola na hladnoći DOK JE UMIRALA

Ruski jutjuber uhapšen je nakon što je snimao i prenosio uživo kako njegova trudna djevojka umire od hladnoće.

PREGLEDI VAŽNIJI OD ŽIVOTA Jutjuber natjerao trudnu djevojku da stoji polugola na hladnoći DOK JE UMIRALA
FOTO: VSE42 RU/YOUTUBE/SCREENSHOT

Stas Rešetnjikov, vlasnik Jutjub kanala Riflaj, navodno je naterao Valentinu Grigorjevu da izađe na balkon noseći na sebi samo donji veš dok je napolju temperatura bila ispod nule.

Jedan njegov pratitelj platio je Stasu (30) hiljadu dolara da snimi kako se njegova djevojka smrzava. Valentina (28), koja je bila u ranoj trudnoći, umrla je od hipotermije u svojoj iznajmljenoj kući u selu Ivanovka u blizini Moskve, prenosi Blic.

Stas je snimao svoju djevojku i prenosio to na uživo na Jutjubu čak i kada je shvatio da je “polumrtva”. Nakon toga se vidi kako je unosi nazad unutra i pokušava da je oživi.

– Valja, jesi li živa? Zeko, šta je s tobom? Valja, Valja, dovraga, izgledaš kao da si umrla. Zeko, hajde, reci mi nešto. Brinem se. Prokletstvo… Ne osjećam otkucaje njenog srca – čuje se kako govori.

Zatim je svojim gledaocima rekao: “Nema pulsa … Bleda je. Ne diše”.

Nastavio je da prenosi cijeli događaj na Jutjubu čak i nakon što je pozvao Hitnu pomoć i kada su stigli bolničari i proglasili je mrtvom.

Stas je zarađivao na uplatama preko interneta. “Donacije” su mu uplaćivali njegovi pratioci. U emitovanju prije ovog Valentinu je poprskao suzavcem.

Ako forenzičari dokažu da je njegova djevojka umrla od hipotermije, prijeti mu do dvije godine zatvora.